FOTO VIDEO O bandă de maimuţe cleptomane terorizează un cartier din Cape Town

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maimuţele caută mâncare, dar dacă se întâmplă să găsească animale de pluş sau perdele cu care se pot juca, nu refuză ocazia. FOTO via „Daily Mail”
Maimuţele caută mâncare, dar dacă se întâmplă să găsească animale de pluş sau perdele cu care se pot juca, nu refuză ocazia. FOTO via „Daily Mail”

Mai mulţi babuini au devenit din ce în ce mai agresivi, urcând pe faţadele blocurilor şi deschizând geamurile pentru a pătrunde în apartamente, de unde fură totul - de la mâncare la animale de pluş, perdele şi pături. Maimuţele nu se sfiesc nici să fure pungile direct din mâinile trecătorilor.

Locuitorii unui cartier din capitala provincială Cape Town din Africa de Sud s-au înarmat cu puşti de painball şi cu tuburi de spray lacrimogen pentru a se apăra de animalele care acţionează în grup. 

„Nimeni nu înţelege ce se întâmplă, este un coşmar”, spune locatarul unui bloc prădat de maimuţele cleptomane. 

În general, maimuţele caută mâncare, dar dacă se întâmplă să găsească animale de pluş, draperii sau perdele cu care se pot juca, nu refuză ocazia. 

Locuitorii sunt însă din ce în ce mai furioşi. 

„Stăm pe o bombă cu ceas. Trebuie să se întâmple ceva. Primavara mănâncă toţi mugurii, vara mănâncă toţi strugurii. Dacă autorităţile pentru conservarea naturii ar permite asta, le-am împuşca pe toate. Pe fiecare din ele”, spune Jean Naude, managerul plantaţiei de viţă-de-vie Groot Constantia, citat de „Dialy Mail”. 

Cum ajunge să arate o casă care a găzduit o petrecere sălbatică cu... babuini

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite