FOTO VIDEO Satul în care izbucnesc incendii din senin: extratereştri, strigoi sau demoni?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii satului dau vina pe extratereştri, strigoi sau forţe demonice. FOTO Oddity Central
Locuitorii satului dau vina pe extratereştri, strigoi sau forţe demonice. FOTO Oddity Central

În ultimii zece ani, locuitorii satului sicilian Canneto di Caronia au fost terorizaţi de sutele de incendii misterioase care izbucnesc din senin în casele lor sau pe străzi. Mai mulţi experţi au investigat fenomenul, dar sursa lui nu a putut fi determinată vreodată.

Saltelele, paturile, maşinile şi chiar frigiderele sau telefoanele mobile se aprind din senin în satul italian, chiar şi atunci când electrocasnicele nu sunt băgate în priză. Episoadele au atras atenţia a numeroşi geologi, fizicieni şi vulcanologi de-a lungul anilor, însă nimeni nu a reuşit să atribuie o explicaţie ştiinţifică fenomenului, aşa că locuitorii satului dau vina pe extratereştri, strigoi sau forţe demonice, scrie Odditycentral.com.

Totul a început în ianuarie 2004, când, fără niciun motiv evident, dispozitive precum aragazuri, aspiratoare şi diverse piese de mobilier din mai multe case au luat foc dintr-o dată. Din cauza incendiilor, compania electrică din Canneto a oprit alimentarea cu electricitate în sat şi a evacuat locuitorii, care erau cu adevărat terorizaţi. Câţiva dintre aceştia au propus chiar să apeleze la o exorcizare. Cauza incendiilor nu a putut fi determinată, iar după câteva luni, când lucrurile s-au mai liniştit, iar sătenii s-au întors la casele lor.

Ciudatele evenimente au continuat: ţevile din trei case diferite s-au spart, o oglindă a luat foc de trei ori în decursul a 35 de ore şi o întreagă plantaţie de vinete a căpătat culorile curcubeului. În plus, aparatele de aer condiţionat s-au topit, în mod spontan, parbrizele maşinilor au făcut implozie, uşile automate se deschideau şi se închideau fără ca nimeni să le acţioneze, iar animalele au început să moară în mod misterios. 

foto

În aprilie 2005, guvernul italian a trimis o echipă specială să investigheze situaţia. Grupul de ofiţeri, ingineri, arhitecţi, geologi şi fizicieni a analizat fenomenul care a băgat spaima în locuitorii din Canneto, dar nu a obţinut nimic concludent.

În 2007, o publicaţie italiană a publicat un raport al Departamentului Civil de Protecţie în care scria că singura explicaţie plauzibilă ar fi extratereştrii, pentru că incendiile au fost cauzate de „emisii electromagnetice de mare putere care nu erau produse de om şi care aveau o putere cuprinsă între 12 şi 15 gigawaţi”. Un an mai târziu, cazul a fost închis. În absenţa dovezilor clare, oamenii s-au întors la teoriile supranaturale. Vittorio Alfieri, membru al consiliului sicilian pentru sănătate şi siguranţă, a declarat că incendiile au fost pornite de o entitate care călătoreşte dintr-o casă în alta. 

foto

După o perioadă liniştită, din data de 30 septembrie, incendiile inexplicabile au început să apară iar în Canneto, fiind raportate o mulţime de astfel de cazuri. Primul telefon a fost dat de o persoană care a declarat că un fotoliu acoperit cu nailon a luat foc dintr-o dată. Patru ore mai târziu, un alt cetăţean a sunt la pompieri şi a declarat că o grămadă de haine îndoite a izbucnit în flăcări. După, un anteprenor conducea maşina personală când şi-a amintit că a uitat ceva acasă – a intrat în casă, iar când a ieşit, şi-a găsit maşina arzând.

Potrivit presei, localnicii au fost din nou evacuaţi, iar echipe de pompieri au fost plasate peste tot prin oraş pentru a controla incendiile.

Citeşte şi:

Primul de caz de moarte prin combustie spontană în Irlanda

Cum explică specialiştii moartea prin autocombustie sau de ce iau foc oamenii din senin

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite