Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Hipopotamii lui Pablo Escobar terorizează localitatea din apropierea fostei reşedinţe a regelui cocainei

0
19 Sep 2016 04:10:56
Autor: George-Andrei Cristescu
Hipopotami în lacul artificial de pe domeniul Hacienda Naples FOTO AFP/Getty
Hipopotami în lacul artificial de pe domeniul Hacienda Naples FOTO AFP/Getty

Moştenirea sângeroasă a celui mai cunoscut baron al drogurilor din istorie a fost pe cale să facă noi victime, la 23 de ani de la moartea sa. În timpul vieţii, Pablo Escobar şi-a folosit banii obţinuţi din traficul de droguri pentru a-şi procură o mini-grădină zoologică pentru domeniul său Hacienda Napoles. După moarte, unele din achiziţiile exotice ale lui Escobar au ajuns să terorizeze localitatea apropiată Dorada.

Printre animalele cumpărate de Escobar s-au numărat şi câţiva hipopotami, care au fost păstraţi pe fosta moşie a regelui cocainei după transformarea acesteia într-un parc de distracţii.

Însă o parte dintre hipopotami au scăpat de pe fostul domeniu al lui Escobar şi au fost aproape să provoace victime în localitatea Dorada, acolo unde câţiva copii au dat nas în nas cu unul din animalele-gigant pe stradă. 

„Se jucau pe stradă seara atunci când hipopotamul a ieşit din râul care trece prin Dorada”, povesteşte una din mamele acestora, Rosalba Casallas. „Era masiv, un monstru. I-ar fi omorât pe oricare dintre copii instant; sunt incredibil de agresive şi atât de mari. Nimeni nu ar avea vreo şansă în faţa lor.”

Escobar a cumpărat patru hipopotami în anii '80 pentru grădina zoologică personală. După moartea acestuia, animalele au fost în mare ignorate de autorităţi, iar turma acestora a ajuns după estimările localnicilor să numere 60 de exemplare – ceea ce ar reprezenta cea mai mare populaţie de hipopotami din afara continentul african.

„Ei se apropie (de zonele locuite) dimineaţa devreme sau noaptea târziu, când sunt mai greu de văzut (...) La parcul de distracţii, poţi vedea cam 30 în jurul lacurilor, însă o parte scapă întruna. Oficialii parcului îţi vor spune că nu scapă, dar se întâmplă; sunt breşe în garduri destul de mari cât să treacă prin ele” povesteşte un alt localnic, Leonal Vargas.

Domeniul Hacienda Naples a reprezentat o încununare a extravaganţei lui Escobar, care la apogeul afacerilor sale ilicite obţinea profituri de miliarde de dolari din trafic de narcotice. Pe lângă aeroportul privat, circuiul de curse sau parcul tematic despre dinozauri, colecţia zoologică reprezenta una dintre mândriile regelui cocainei – găzduind de-a lungul anilor şi elefanţi, tigri, girafe, maimuţe sau zebre, bineînţeles procurate ilegal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii