Imaginile cu o gorilă de 175 de kilograme care a trecut printr-o examinarea medicală au devenit virale pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
upă ce vor fi completate examinările medicale, „Barney" va fi readus în habitatul său din grădina zoologică din Miami.
upă ce vor fi completate examinările medicale, „Barney" va fi readus în habitatul său din grădina zoologică din Miami.

„Barney”, un mascul de gorilă cu spate argintiu, de 28 de ani şi 175 de kilograme, care trăieşte într-o grădină zoologică din Miami, a devenit faimos pe internet datorită imaginilor în care este văzut anesteziat şi intubat pe o masă a clinicii în timpul examinărilor medicale, relatează EFE.

„Fotografiile au fost luate când «Barney» era supus unei examinări medicale minuţioase la grădina zoologică din Miami”, a scris directorul pentru comunicaţii al parcului zoologic, Ron Magill pe reţeaua de socializare. În imagini gorila este văzută alături de medicii veterinari care l-au supus unei examinări atente în urma „unei tuse persistente" de care suferea.

Mai mulţi specialişti veterinari din comitatul Miami-Dade i-au făcut analize suplimentare de sânge şi radiografii şi au precizat că există „o preocupare", deoarece „Barney” ar putea fi bolnav de pneumonie, scrie Agerpres.

La examinarea medicală a gorilei a participat şi cardiologul veterinar Dewey Carpenter, care a testat cu ultrasunete inima lui „Barney".

Gorilele masculi suferă frecvent de de hipertensiune şi de boli cardiace şi chiar dacă presiunea arterială a lui „Barney" era normală, cardiologul „a descoperit că are inima uşor mărită”, dar „în limitele normale pentru o gorilă de vârsta lui”, semnalează instituţia într-un comunicat.

După ce vor fi completate examinările medicale, „Barney" va fi readus în habitatul său din grădina zoologică din Miami.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite