Insula Piel din Anglia îşi caută un „monarh” care să administreze un pub vechi de 300 de ani. Cum va fi încoronat alesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: geograph.org.uk
FOTO: geograph.org.uk

Insula Piel din largul coastei comitatului Cumbria, din nord-vestul Angliei, îşi caută un nou „monarh” care să conducă un pub vechi de 300 de ani şi să administreze insula, relatează BBC.

O organizaţie de parteneriat a intervenit pentru a administra Ship Inn de pe insula Piel în iulie, după ce administratorii anteriori au plecat. Solicitanţii pot acum să aplice pentru un contract de închiriere pe 10 ani pentru a conduce pub-ul şi pentru a gestiona insula, pe care se află un castel ruinat din secolul al XIV-lea şi un camping.

Barrow Borough Council este custodele insulei, accesibilă doar cu feribotul, şi doreşte un nou operator pentru sezonul de vară. Acesta a descris Insula Piel ca fiind „un mare avantaj pentru Cumbria", dar a avertizat că este „un loc unic şi orice administrator trebuie să aprecieze constrângerile oferite de energie şi vreme".

Printre îndatoririle candidatului selectat se numără „întreţinerea hanului Ship Inn, întreţinerea terenurilor din zona înconjurătoare şi gestionarea campingului şi a blocului de toalete şi duşuri". Cu toate acestea, noul operator nu va fi responsabil pentru reparaţiile externe urgente ale clădirilor şi ale debarcaderului. Consiliul a declarat că va exista şi o ceremonie de „încoronare”, în care alesului i se va turna alcool pe cap, potrivit BBC.

„Tradiţia susţine că fiecare nou proprietar este încoronat rege al insulei Piel într-o ceremonie de origine incertă, în care stă pe un scaun antic, purtând un coif şi ţinând în mână o sabie, în timp ce i se toarnă alcool pe cap. Până în secolul al XIX-lea a devenit un aspect important al istoriei insulei, în aşa măsură încât responsabilitatea de a avea grijă de coif şi de scaun a fost inclusă în contractul de închiriere.", se arată pe site-ul turistic al Barrow Borough Council.

În momentul în care candidatul câştigător va prelua conducerea, va exista un nou bloc sanitar şi, eventual, o sursă de energie verde pentru pub, a precizat consiliul.

Susţinătorii au iniţiat o petiţie pentru a salva insula, situată în largul extremităţii sudice a Peninsulei Furness, după ce foştii proprietari au renunţat la închiriere.

Militanţii au numit-o „bijuteria din coroana" zonei şi o „parte vitală a patrimoniului nostru".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite