Intervenţie divină în cazul unui vitezoman: un porumbel a zburat în dreptul parbrizului, mascând chipul şoferului. Reacţia poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer german care depăşise limita de viteză a scăpat miraculos de amendă şi puncte de penalizare, fiind salvat de un porumbel care a zburat prin faţa parbrizului mascându-i faţa tocmai când ar fi fost fotografiat de camere, relatează The Telegraph.

Poliţia a glumit pe seama incidentului recunoscând resemnată apariţia păsării ca pe un „semn divin” şi ca protecţie a Sfântului Duh, astfel că a renunţat la cercetările în acest caz.

Şoferul, a cărui identitate nu a fost stabilită, conducea cu 54 km/oră pe un drum cu restricţie de viteză de 30 km/oră, în orăşelul Viersen din vestul Germaniei.

În mod normal, el ar fi fost pasibil de amendă (în valoare de 105 euro) şi ar fi primit un punct de penalizare, însă, potrivit legilor germane, şoferii care nu pot fi fotografiaţi pentru a li se stabili identitatea nu pot fi sancţionaţi. Totodată, proprietarii de maşini nu pot fi somaţi să dezvăluie identitatea celor de la volan.

Imagine indisponibilă

FOTO VIERSEN DISTRICT POLICE via BBC

Totuşi în acest caz poliţiştii din Viersen au privit cu umor situaţia, observând că şoferul a trecut pe lângă amendă „graţie îngerului său păzitor cu pene care, grijuliu, şi-a desfăcut larg aripile”.

„Poate că Sfântul Duh a avut socotelile sale când a plasat acest simbol într-un loc expus pe 21 mai” au spus ei în comunicatul de presă. 

„Am înţeles că e un semn, de aceea de data asta îl vom lăsa în pace pe vitezoman. Sperăm totuşi că şi el va înţelege această bunăvoinţă de sus şi va respecta regulile de acum încolo”, au declarat ei.

Oamenii legii au adăugat că porumbelul însuşi părea grăbit şi avea o viteză puţin cam mare, fiind de asemenea pasibil de amendă, dar „De vreme ce nu putem şti unde voia să ajungă de Rusalii, ne înclinăm de astă dată în faţa graţiei divine şi nu a legii”.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite