Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Istoria filistinilor ar putea fi contrazisă de o descoperire a unui cimitir străvechi

12
11 Jul 2016 01:26:51
Autor: Narcis Popescu

După mai bine de 30 de ani de cercetări ale rămăşiţelor unui oraş al filistinilor, o echipă de arheologi este de părere că ultimele descoperiri făcute în zona oraşului Ashkelon din Israel ar aparţine unui cimitir străvechi al filistinilor.

Echipa de cercetători a dat peste mai multe cranii şi indicii care ar fi zăcut îngropate vreme de 3000 de ani în cimitirul respectiv. Acestea ar fi în măsură să ofere indicii despre civilizaţia filistinilor, stilul lor de viaţă şi chiar să rezolve anumite enigme despre această civilizaţie străveche, informează The New York Times

”Am descoperit acest cimitir chiar în apropierea rămăşiţelor unui oraş al filistinilor”, a spus Daniel master, un arheolog la Wheaton College din Illinois. ”Este prima dată când este descoperit un cimitir al filistinilor”, a precizat el.

Echipe de cercetători examinează cu atenţie zona oraşului israelian Ashkelon, despre care arheologii cred că ar fi fost un loc în care filistinii ar fi ajuns în jurul anului 1150 î.Hr., şi unde aceştia au stabilit un oraş important alături de Ashdod, Ekron, Gat şi Gaza. Oraşele şi civilizaţia filistinilor sunt menţionate în textele vechi ale babilonienilor, egiptenilor şi asirienilor.

Filistinii au fost o naţiune tribală care a trăit în sud-vestul Palestinei, pe coasta Mării Mediterane. Numele lor se traduce prin “imigranţi”. Uneori, ei au fost numiţi şi “poporul mării” migrând probabil spre Palestina din Insula Creta sau Caftor.

Influenţa lor asupra lumii de atunci a fost suficient de mare pentru ca întreg ţinutul Canaanului să primească numele de Palestina (“ţara filistinilor”). În Biblie, filistinii sunt menţionaţi cu proeminenţă în două perioade istorice distincte: pe vremea lui Avraam (aproximativ 1.900 î.Hr.) şi pe vremea împăraţilor Saul şi David (aproximativ 1.200 – 1.00 î.Hr.).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Pretorian
11.07.2016, 03:20:04

Nu am inteles din articol cum "ar putea fi contrazisa" istoria filistenilor prin descoperirea acestui cimitir. Titluri senzationaliste, de doi lei, ca intotdeauna.

+3 (3 voturi)
Stefan din nord
11.07.2016, 08:09:17

Titlu de doi lei fara nici o legatura cu continutul . Ce se stia si acum aceste descoperiri au contrazis ? Am muscat momeala si am citit articolul fara sa gasesc nimic senzational doar banalitati arhicunoscute

+2 (2 voturi)
Harry Minti
11.07.2016, 09:17:08

stefan din nord - Filistenii au fost o naţiune tribală care a trăit în sud-vestul Palestinei, pe coasta Mării Mediterane. Numele lor se traduce prin “imigranţi”. Uneori, ei au fost numiţi şi “poporul mării” migrând probabil spre Palestina din Insula Creta sau Caftor. Pai, arabii, care au intrat in Israel in Evul Mediu, nu au nicio legatura cu filistenii, veniti pe mare din Creta sau Caftor, acum 3000 de ani. Arabilor ca si rusilor, le trebuie cat mai mult teritoriu. Unii se bazeaza pe religia Islamului, care vor califatul mondial si altii, bazati pe Proletari din Toate Tarile Uniti-va, ca sa exploateze tot globul.

Harry Minti
11.07.2016, 09:28:25

Sa vedem ce vom face cu China, . . . chinezii au primit aprobare sa faca si al doilea copil.

Harry Minti
11.07.2016, 10:00:04

Am trait s-o aud si pe asta: Ori ca Iisus a fost Palestinian, . . . Ori ca, daca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, . . . evreii sunt extraterestrii. Evreii n-au existat niciodata pe pamant. Deci, monoteismul a fost introdus de palestinieni, in secolul al 7-lea, d. Hr. Iata cine face istoria. Doar ce-i care au nevoie de ea, pentru sclavagism modern ! Inca nu ne dam seama de ce muncim cinstit, de ce vrem Hora Unirii si de ce, ne dorim ca copiii si nepotii nostri sa aiba parte de o viata mai buna. Cum se poate ca atatia oameni sa munceasca cinstit pentru atat de putini exploatatori, printre care nu se afla niciodata si ei ca sa profite de munca proprie?

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările