Locuri bântuite din Bucureşti. Legende urbane care dau fiori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul unor locuri din Capitală s-au ţesut câteva legende urbane mai mult sau mai puţin credibile. Despre ele se spune că ar fi „vizitate” de fantome ce ar aparţine unor persoane care au murit în condiţii suspecte sau că ar fi locul unde s-ar petrece fenomene paranormale.

Numit iniţial Palace Hotel, Hotelul Cişmigiu, care a fost construit în 1912, se află pe Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti, la intersecţia cu strada Ion Brezoianu. Clădirea este declarată monument istoric, arhitectul ei fiind Arghir Culina, structura de rezistenţă fiind concepută de inginerul Nicolae Nacu Pissiota. Familia Pissiota a deţinut hotelul până în 1948, când a fost naţionalizat de regimul comunist. Cu această ocazie, i-a fost schimbat numele în Hotel Cişmigiu, nume provenit de la Parcul Cişmigiu, situat în apropiere.

În perioada comunistă, hotelul a fost neglijat de autorităţi, degradându-se treptat. După anul 1990, clădirea a fost transformată în cămin pentru studenţii Academiei de Teatru şi Film. Potrivit legendei, o studentă basarabeancă a căzut în puţul liftului, însă nu a murit pe loc, ci a stat blocată acolo 3 ore, după care a decedat.

De altfel, trgica întâmplare este povestită şi de trupa Vama Veche, într-unul dintre hiturile anilor 90, numit chiar „Hotel Cişmigiu“.

Află aici ce s-a întâmplat după moartea studentei în hotel, ce fenomene greu de explicat au loc acolo, dar şi ce legende sunt legate de Casa Poporului şi de Foişorul de Foc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite