Marea Britanie: Programul barurilor, prelungit cu două ore de ziua Reginei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barurile din Anglia şi Ţara Galilor vor avea voie să închidă cu două ore mai târziu în onoarea celei de-a 90-a zi de naştere a reginei Elisabeta a II-a.

Măsura va fi valabilă pentru serile de 10 şi 11 iunie, când barurile vor avea voie să servească clienţi până la ora 1 noaptea, în onoarea Reginei, relatează BBC.

Regina sărbătoreşte, în fiecare an, două zile de naştere. Elisabeta a II-a este, în realitate, născută pe 21 aprilie, însă ziua ei de naştere ”oficială” este sărbătorită într-o sâmbătă din iunie. Anul acesta, sărbătoarea va fi ţinută pe 11 iunie.

Tot în această zi va avea loc şi debutul celor două reprezentative britanice la Campionatul European de Fotbal. Ţara Galilor va întâlni Slovacia la ora 17, iar Anglia va juca cu Rusia la ora 20.

Măsura a fost anunţată de premierul David Cameron, care s-a declarat convins că ea va fi primită bine de Camera Reprezentanţilor .

Astfel de permisiuni de a ţine barurile deschise după ora normală de închidere au mai fost acordate de autorităţi în 2011, cu ocazia nunţii Ducelui şi Ducesei de Cambridge, în 2012, cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei şi în 2014, cu ocazia Campionatului Mondial de fotbal.

În mod normal, dacă un bar vrea să închidă într-o seară după ora stabilită de lege, trebuie să obţină o autorizaţie temporară de la autorităţile locale. Irlanda de Nord şi Scoţia au reguli diferite în ceea ce priveşte funcţionarea barurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite