Misterul OZN-ului uman: mărturiile unor piloţi care au văzut un bărbat zburând pe lângă avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul care a fost văzut zburând pe lângă o aeronavă Airbus 320 nu putea fi paraşutist, susţin oficialii britanici FOTO: Shutterstock
Bărbatul care a fost văzut zburând pe lângă o aeronavă Airbus 320 nu putea fi paraşutist, susţin oficialii britanici FOTO: Shutterstock

Piloţii unei aeronave de pasageri susţin că au văzut un om zburând pe lângă avion la peste 1.000 de metri altitudine. OZN-ul uman, poreclit de aviatori Superman de Macclesfield după oraşul britanic în apropierea căruia s-a înregistrat incidentul, a apărut de nicăieri în timp ce aeronava Airbus 320 cobora pentru aterizarea pe Aeroportul Manchester.

Pilotul, împreună cu copilotul, au raportat imediat incidentul controlorilor de trafic aerian. La prima impresie, cei doi au crezut că este un parapantist, dar au realizat imediat că bărbatul nu era ataşat de o paraşută. Misterul s-a adâncit după ce autorităţile aeronautice au declarat că radarul nu a depistat niciun obiect zburător în jurul avionului.

Oficialii UK Airprox Board, care investighează incidentele din spaţiul aerian britanic, spun că, la momentul respectiv, în aer nu a existat niciun paraşutist sau parapantist, iar misterul ar putea rămâne nerezolvat.

Potrivit unui raport oficial bazat pe declaraţiile piloţilor, „aceştia au văzut pentru prima dată obiectul la câteva sute de metri în direcţia orei 11, cu 60-90 de metri mai sus. El a cpborât pe partea stângă a aeronavei, la o distanţă de 100-200 de metri. Echipajul l-a văzut foarte rapid, nu a a avut timp pentru manevre de evitare şi au presupus că este o persoană cu o parapantă. Dar niciunul dintre piloţi nu şi-a amintit să fi văzut o parapantă“, se arată în raport, care mai precizează că cerul era senin şi raza de vizibilitate a fost de 10 kilometri la acel moment.

Incidentul a avut loc pe data de 13 iunie, la ora 13.30. Reprezentanţii Asociaţiei Britanice de Zbor cu Planorul şi Parapanta spun că vremea de atunci nu ar fi făcut posibil zborul cu parapanta, iar piloţii nu ar fi putut trece cu vederea o paraşută sau o parapantă, pentru că „ar fi fost cel mai vizibil obiect“.

superman

FOTO: Arhivă Adevărul

În raportul UK Airprox Board se mai precizează că aviatorii nu au putut spune dacă nu cumva era un balon cu formă umană, dar condiţiile meteo de la acel moment infirmă şi această ipoteză. Concluzia documentului oficial: „Comisia regretă că nu au existat mai multe informaţii care să ducă la identificarea obiectului necunoscut. Acest lucru este frustrant atât pentru comisie, cât şi pentru piloţii implicaţi, care evident că au văzut ceva sau pe cineva, dar informaţiile raportate nu au putut fi coroborate“.

Acesta nu este primul OZN uman observat. În luna aprilie a acestui an, o siluetă umană a fost filmată zburând peste oameni în Qutub Minar, India, iar materialul video a devenit imediat viral pe internet. În februarie 2009, un alt om a fost văzut ridicându-se în aer peste Staffordshire, Marea Britanie. Cinci oameni au povestit unor ziare locale că l-au văzut pe „Superman“, iar unul dintre ei era convins că persoana respectivă a folosit un jetpack („rucsac zburător“) similar celui din filmele cu James Bond.

Citiţi şi:

Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul aerian

VIDEO Misterul dronei spaţiale a Armatei Americane. A revenit pe Terra după un an şi jumătate

FOTO VIDEO Satul în care izbucnesc incendii din senin: extratereştri, strigoi sau demoni?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite