Motivele pentru care apare senzaţia de déjà vu. Experţilor spulberă ideea că am putea avea mai multe vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senzaţia de déjà vu apare inopinat FOTO Shutterstock
Senzaţia de déjà vu apare inopinat FOTO Shutterstock

Déjà vu descrie senzaţia ciudată că ai experimentat deja ceva anume, chiar şi atunci când ştii sigur că nu ai văzut sau făcut acel lucru niciodată şi pare desprins dintr-o altă viaţă. Nu există dovezi concludente cu privire la cât de comun este de fapt, dar estimările sugerează că între 60 şi 80% dintre oameni experimentează acest fenomen.

Vizitezi pentru prima dată un oraş nou şi, dintr-o dată, simţi ca şi cum te-ai fi plimbat pe acolo recent. De multe ori nu trebuie să-ţi faci griji, chiar dacă unii spun că acestea pot fi amintiri dintr-o altă viaţă. Această senzaţie poate însoţi convulsiile la persoanele cu epilepsie, dar apare şi la persoanele fără probleme de sănătate. Deşi déjà vu este frecvent, în special în rândul tinerilor, experţii nu au identificat o singură cauză, dar au câteva teorii despre cele mai probabile motive pentru care apare.

Cercetătorii nu pot studia cu uşurinţă senzaţia de déjà vu, pentru că apare inopinat şi adesea la cei fără probleme de sănătate. Mai mult, experienţele de tind să se termine pe atât de repede pe cât au început. Senzaţia poate fi atât de rapidă încât, dacă nu ştii prea multe despre déjà vu, s-ar putea să nu-ţi dai seama ce s-a întâmplat. Poate te simţi puţin neliniştit şi scapi repede de acea stare. Experţii sugerează mai multe cauze diferite.

Află aici care sunt teoriile experiţilor şi vezi de ce senzaţia de deja vu nu înseamnă că ai trăit mai multe vieţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite