Muzeul vampirilor şi al creaturilor legendare, un loc fascinant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La capătul unor cărări pietruite din centrul localităţii franceze Les Lilas este o uşă ce se deschide înspre o grădină înfricoşătoare care seamănă izbitor cu un cimitir. Lilieci din plastic şi rămăşiţe umane agăţate de copaci îi bântuie pe cei care vizitează locul numit Muzeul Vampirilor, arată Atlas Obscura.

Povestea acestui muzeu unic a luat fiinţă acum mulţi ani. Jacques Sirgent, un savant excentric, dar foarte priceput şi specialist în ale macabrului, a deschis „Muzeul Vampirilor şi al creaturilor legendare” ca o manifestare vizuală a cercetărilor şi studiilor sale asupra vampirismului, ezoterismului şi folclorului occidental.

Sirgent şi-a petrecut întreaga viaţă colecţionând şi traducând texte rare, adunând informaţii legate de demonologie şi credinţele care au dus la acestea. Francezul e un povestitor desăvârşit, care se străduieşte să le explice vizitatorilor săi istoria lucrurilor pe care le-a adunat în muzeu şi misticismul care le înconjoară.

Din scaunul său îmbrăcat într-o catifea stacojie, Sirgent povesteşte despre istoria obscură şi criptică a Parisului şi despre cimitirele unde se practicau odinioară ritualuri vampirice, despre creştinismul medieval şi cruciada sa împotriva păcatului sau despre nenumăratele superstiţii legate de strigoi.

Muzeul este şi un desfăţ vizual, plin de lucruri fascinante, printre care şi o trusă de omorât vampiri, jucării Dracula sau cărţi vechi care s-ar putea chiar transforma în praf dacă ar fi atinse. 

Combinaţia de elemente artistice, literatură şi mituri populare reamintesc vizitatorului de ce figuri precum Vlad Ţepeş, care au fost catalizatoare de frici arhaice, sunt relevante şi astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite