O asistentă medicală din Marea Britanie, acuzată de uciderea a 8 bebeluşi şi tentativă de omor a altor 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost acuzată de uciderea a cinci băieţi şi trei fete la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester Foto: shutterstock
Femeia a fost acuzată de uciderea a cinci băieţi şi trei fete la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester Foto: shutterstock

O asistentă medicală care a lucrat în cadrul serviciului naţional de sănătate britanic în perioada 2015-2016 este acuzată de uciderea a opt bebeluşi şi de tentativă de omor a altor 10, totul în decursul unui an de muncă. Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a apărut din nou  luni dimineaţă în faţa curţii de judecată din Manchester prin intermediul unei platforme de streaming video de la HMP Peterborough, potrivit Independent.

Asistenta medicală din Arran Avenue, Hereford, a fost arestată de două ori, în 2018 şi 2019, ca parte a unei investigaţii a poliţiei asupra spitalului, care a început în 2017. Femeia a fost acuzată de uciderea a cinci băieţi şi trei fete la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester. Toţi bebeluşii au murit între iunie 2015 şi iunie 2016. De asemenea a fost acuzată şi de 10 tentative de crimă în aceeaşi perioadă de timp, potrivit Observatornews.ro.

Asistenta a avut astăzi o nouă înfăţişare în faţa curţii de judecată din Manchester. Şedinţa care a durat doar 25 de minute şi s-a ocupat în special de probleme administrative şi de gestionarea numărului de victime. S-a stabilit însă că inculpata rămâne în arest, cel puţin până la următoarea şedinţă programată pe 17 mai.

O dată provizorie de începere a procesului a fost stabilită în ianuarie 2022, dar aceasta ar putea fi din nou amânată din cauza compelxităţii cazului, deşi judecătorul Dove a spus nu ar dori să renunţe la data actuală în cazul în care niciuna din părţi (acuzarea, reprezentată de Nicholas Johnson QC şi apărarea reprezentată de Benjamin Myers QC) nu va avea nimic de adăugat. 

De altfel judecătorul a mai spus că, în cazul unui proces, dacă Letby ar pleda nevinovată în faţa acuzaţiilor, ar putea exista posibilitatea ca familiile victimelor să poată urmări desfăşurarea unui întreg proces desfăşurat online, de la distanţă. Astfel, ele nu vor mai fi nevoite să se deplaseze la Manchester Crown Court, acolo unde va avea loc procesul împotriva asistentei. 

Dar potrivit lui ar fi de preferat ca asistenta să îşi declare vinovăţia „în viitorul relativ apropiat”, spunând că „nu putem permite ca acea etapă importantă să deriveze la nesfârşit”. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite