O bandă desenată inspirată de ultimele ore ale regimului lui Ceauşescu are succes în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albumul se vinde în toate librăriiile din Franţa FOTO: Editura Steinkis
Albumul se vinde în toate librăriiile din Franţa FOTO: Editura Steinkis

Apărută la editura franceză Steinkis în această primăvară, banda desenată ”Ursul lui Ceauşescu” este o bandă desenată tragicomică inspirată de căderea lui Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989. Albumul se bucură deja de succes, iar autorii săi au avut deja mai multe lansări în Franţa.

Realizată de către Aurélien Ducoudray (fost jurnalist), Gaël Henry şi Paul Bona, banda desenată ”Ursul lui Ceauşescu” are 144 de pagini şi se vinde de câteva săptămâni în toate librăriile din Franţa cu 20 de euro.

Banda desenată reuneşte şapte personaje cu poveşti diferite de viaţă care ajung implicate într-un episod major al istoriei României - Revoluţia din Decembrie 1989. Printre acestea se numără o femeie de serviciu care lucrează la palatul prezidenţial al lui Ceauşescu, un clovn şi un tânăr care este respins la recrutare de către Securitate. În banda desenată realizată de către cei trei autori francezi este prezentat şi episodul ultimului discurs ţinut de Nicolae Ceauşescu pe 21 decembrie 1989.

Amestecând absurdul, umorul negru, adevăruri istorice şi caricaturi, autorii benzii desenate ”Ursul lui Ceauşescu” fac un altfel de portret al căderii regimului lui Nicolae Ceauşescu.

Vă mai recomandăm şi:

O diplomă acordată de Nicolae Ceauşescu unui scriitor român se vinde pe eBay cu preţul unei maşini

Cum s-a spulberat cel mai costisitor vis al lui Ceauşescu. Coloşii industriali care au împânzit România

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite