O femeie a murit după ce a fost atacată de cocoşul ei. Ce spun experţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Australia a murit după ce a fost lovită cu ciocul de cocoşul ei din curte pe când strângea ouăle din coteţul găinilor, relatează The Sun.

Femeia din sudul Australiei,  o femeie în vârstă, a fost atacată de cocoş pe când strângea ouăle găinilor. Pasărea i-a perforat o venă varicoasă, provocându-i o sângerare fatală.

Numele şi vârsta exactă a femeii nu au fost date publicităţii pentru a proteja familia.

Incidentul şocant a stârnit reacţii de avertizare publică cu privire la „animalele domestice inofensive”  care pot totuşi ucide.

Un expert în criminalistică, profesor la Universitatea Adelaide din Australia, a adus la cunoştinţă cazul unei femei care a murit după ce o pisică a zgâriat-o pe picior. 

Specialistul, care studiază cazurile de decese provocate de animale, a declarat că îşi propune să vină în ajutorul medicilor care efectuează autopsii, şi doreşte să avertizeze asupra pericolelor la care se expun oamenii care au în preajmă animale.

„Înainte de toate vreau să încurajez oamenii în vârstă care au vene varicoase să scape de ele printr-o intervenţie chirurgicală simplă, întrucât mai ales ei sunt vulnerabili, venele lor se sparg uşor”, a spus acesta.

„Iar vârstnicii cu vene varicoase nu sunt vulnerabili doar la atacurile din partea animalelor: cercetările noastre au arătat că unii dintre ei au sângerat până la moarte doar pentru că s-au lovit la picior prin preajma casei.

Pisicile sunt un pericol destul de comun – acestor persoane care îşi fac de lucru pe lângă casă nici nu le-ar trece prin minte că pot muri din cauza lor.

Pisicilor le place să se frece de picioare şi glezne şi totodată să stea în spatele oamenilor, iar astfel ei se pot împiedica şi răni, mai ales dacă sunt persoane în vârstă”, a explicat cercetătorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite