O fetiţă de 10 ani, dusă de urgenţă la spital, a aflat că mai are de trăit doar o zi. Boala rară descoperită de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fratele lui fetiţei a spus că în acea dimineaţă Hollie nu a vrut să se ridice din pat pentru a merge la şcoală sau a face orice altceva Foto: Arhivă
Fratele lui fetiţei a spus că în acea dimineaţă Hollie nu a vrut să se ridice din pat pentru a merge la şcoală sau a face orice altceva Foto: Arhivă

Hollie Hartley, o fetiţă de doar 10 ani din Dagenham, estul Londrei, s-a simţit rău şi avea vederea înceţoşată, în timp ce era la şcoală, de unde a fost dusă de urgenţă la spital. După o serie de analize, medicii le-au spus părinţilor micuţei că lucrurile sunt foarte complicate şi că aceasta mai are de trăit doar o zi, potrivit Essex Live.

Fratele lui Hollie, Charlie, în vârstă de 18 ani, a spus că în acea dimineaţă „Hollie nu a vrut să se ridice din pat pentru a merge la şcoală sau a face orice altceva - la început am crezut că doar încearcă să lipsească de la şcoală! Dar când a ajuns la şcoală, am primit un telefon pentru a o lua acasă, deoarece se simţea rău şi avea vedere înceţoşată”, potrivit Mirror.

Hollie a fost dusă de urgenţă la spital, unde a fost evaluată timp de şase ore, în timp ce familia a aşteptat să afle ce era în neregulă cu vederea ei. Li s-a spus că Hollie are o tumoare pe creier şi că mai are doar o zi de trăit.

„Sora mea ne întreba dacă va muri, îngrijorată că dacă se va culca nu se va trezi - a fost sfâşietor. Dar am încercat să fim pozitivi de dragul ei”, a spus Charlie, fratele fetiţei.

Din fericire, Hollie a supravieţuit celor 24 de ore şi a fost transferată la Great Ormond Street Hospital din Londra, unde tumoarea i-a fost îndepărtată cu succes .

Boala rară de care suferă fetiţa

O săptămână mai târziu, medicii au făcut noi analize şi au descoperit că Hollie avea neurofibromatoză - o afecţiune rară a pielii în urma careia se formează tumori pe ţesuturile nervoase.

Boala provoacă mai multe pete pe piele şi creşteri moi şi cărnoase pe sau sub piele şi poate provoca, de asemenea, deformarea şi curbarea coloanei vertebrale. Ocazional se dezvoltă tumori în creier, pe nervii cranieni sau pe măduva spinării.

Nu există nici un remediu pentru tipul de neurofibromatoză, cunoscută sub numele de NF1, pe care Hollie o are, aşa că medicii vor încerca să controleze simptomele prin chimioterapie şi eliminarea creşterilor sau tumorilor. Hollie va trăi cu boala pentru tot restul vieţii, revenind la spital la fiecare trei luni pentru o scanare RMN, până la vârsta de 16 ani.

Fratele ei a lansat o pagină de donaţii GoFundMe unde speră să fie ajutaţi cu bani pentru tratamentele lui Hollie şi, în cele din urmă, pentru o excursie la Disneyland.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite