Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

O fetiţă a fost înmormântată după 66 de ani de la moartea sa deoarece biserica a interzis ceremonia. Din ce motiv

13
1 Aug 2021 17:46:55
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cei 1.500 de locuitori ai satului sicilian Montedoro s-au adunat la o înmormântare ce trebuia să aibă loc în urmă cu 66 de ani. Luciei Mantione, o fetiţă de 13 ani care a fost agresată sexual şi ucisă în 1955, nu a putut fi îngropată ca oricine altcineva din cauza unui principiu vechi al bisericii catolice care a interzis înmormântarea, relatează The Guardian.

Lucia a fost ucisă pe 6 ianuarie 1955, după amiaza, când mama ei a trimis-o la nişte cumpărături. Cadavrul ei a fost descoperit după 3 zile. Autopsia a confirmat că a fost ucisă şi că s-a luptat pentru viaţa ei. În acea seară, tatăl Luciei a bătut la uşa lui Don Vito Alfano, parohul din Montedoro, pentru a aranja înmormântarea Luciei. Preotul însă a refuzat, invocând o lege catolică care interzicea înmormântarea celor care au suferit o „moarte violentă”, scrie Digi24. 

„Era un vechi principiu care se aplica în principal persoanelor care s-au sinucis. Cu toate acestea, unii preoţi au extins acest principiu la cei care au fost ucişi, dar în secolul al XIX-lea. Ideea absurdă din spatele deciziei a fost că dacă o persoană a fost ucisă, înseamnă că a greşit cumva. Unii preoţi credeau că o moarte violentă a îndepărtat acea persoană de comunitatea religioasă”, a spus părintele Francesco Stabile, fost profesor de teologie la Universitatea din Palermo şi expert în istoria bisericii.

Lucia a fost îngropată pur şi simplu la marginea cimitirului din Montedoro, fără slujbă. Autorităţile italiene şi biserica au închis cazul, dar sătenii nu l-au uitat niciodată.

„Povestea Luciei a fost transmisă din generaţie în generaţie. Când eram copii, ne duceau la cimitir pentru a pune flori proaspete pe mormântul Luciei. Ea nu a fost uitată niciodată, nici măcar de cei care nu au cunoscut-o”, a spus Renzo Bufalino, 40 de ani, primarul din Montedoro.

Din cauza faptului că niciodată nu a fost descoperit cine a ucis-o pe Lucia, procurorii din Caltanissetta au redeschis cazul, exhumând corpul Luciei şi încercând să extragă ADN, pentru a afla cine a fost făptaşul. 

Locuitorii din Montedoro au profitat de acest moment, presând biserica ca după aproape şapte decenii să îi acorde fetei o înmormântare corespunzătoare. Săptămâna aceasta, prima persoană care a pus mâna pe sicriul Luciei a fost Maria Lucia Mantione, nepoata Luciei în vârstă de 64 de ani şi una dintre puţinele rude rămase în viaţă. Ea îşi poartă numele, chiar dacă nu a cunoscut-o niciodată, şi a venit la Montedoro din Treviso, din nordul Italiei, pentru a participa la înmormântare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Stefan din Nord
1.08.2021, 18:03:43

Sa mai zica cineva ca doar ortodocsii sunt obtuzi ,iar catolicii sunt mai destupati la minte si in pas cu vremurile moderne . Niste nenorociti . Sper din tot sufletul ca parintii bietei fetite sa fi parasit oficial biserica catolica de care apartineau , trantind usa dupa ei la plecare .

-13 (15 voturi)
Ionel Marcu
1.08.2021, 18:43:58

Așa e, Ștefane, dar adaugă și pocăiții tăi tot aici, lângă catolici și ortodocși!

-10 (10 voturi)
Adrian Andrei
1.08.2021, 18:49:43

Cine zice ca "doar ceilalti" fac si dreg este tot TALIBAN, religia asa cum este ea impachetata si vanduta la creduli este la fel de toxica indiferent cum se numeste zeul in care zice agentul ei comercial ca se increde! Cand am citit articolul si am ajuns la paragraful cu "Don Vito Alfano..." mi-am imaginat ca ala trebuia sa fie "nasul" mafiot local la care te duceai sa ceri razbunare...

+9 (9 voturi)
ScriptaManent
1.08.2021, 19:42:59

La Martorii lui iehova, daca fiul sau fiica declara ca nu mai crede in Dumnezeu sau ca nu vrea sa mai faca parte din cult, parintii sunt obligati sa nu mai aiba de-a face nimic cu ei. Sunt declarati morti si contactul cu progeniturile conduce la excluderea din cult a parintilor. Mai groaznic decat asta nu cred sa existe. Cel putin fata din Italia a murit, nu stie ce a fost in urma mortii. La astialalti e vorba de oameni vii, sange din sangele tau. E mult prea crud, prea inuman. Nici animalic nu pot zice, cu toate ca sunt animale care-si ucid progeniturile. Dar la ele e vorba de supravietuirea celorlalti. Jegoasa secta...

+9 (11 voturi)
leonard crassas
1.08.2021, 18:43:13

De preferat ar fi ca multa lume sa isi dea seama de minciuna istorica numita religie care a distrus umanitatea si progresul acestea ,prin razboaie de tip genocid si indobitocirea maselor cu invatarea dogmelor religioase

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările