O indoneziană de 83 de ani a luptat pentru supravieţuire cu un dragon de Komodo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimul timp, în Indonezia, atacurile dragonilor de Komodo asupra oamenilor au început să devină un lucru destul de frecvent FOTO Shutterstock
În ultimul timp, în Indonezia, atacurile dragonilor de Komodo asupra oamenilor au început să devină un lucru destul de frecvent FOTO Shutterstock

O bătrână în vârstă de 83 de ani din Indonezia a fost atacată de un dragon de Komodo chiar în faţa casei sale de pe insula Rinca. „Lupta pentru supravieţuire“, aşa cum a descris-o bătrâna, a început atunci când reptila de doi metri lungime s-a năpustit din senin asupra ei şi a muşcat-o de mână, informează AFP.

„Dintr-o dată, un dragon de Komodo mi-a muşcat mâna dreaptă. Nici nu mi-am dat seama din ce direcţie a venit. Cuţitul mi-a căzut din mână în timp ce reptila îşi cufunda dinţii în încheietura mea. Nu mai era nimeni în jur, aşa că am ştiut că voi duce o luptă pentru supravieţuire“, a declarat femeia pentru AFP, de pe patul de spital.

Bătrâna a reuşită să scape din strânsoarea şopârlei gigant. „Am lovit dragonul de Komodo în piciorul din faţă cu toată puterea mea şi, chiar dacă a fost o singură lovitură, reptila mi-a dat drumul la mână, după care am ţipat după ajutor“, povesteşte femeia.

Rana provocată de reptilă a fost una destul de serioasă, femeia având nevoie de 35 de copci. „Acum sunt bine. Sper că mâna mea va fi ca nouă, că să pot face mături din nou“, a mai adăugat bătrâna.

Acesta nu a fost singurul atac de acest fel. Un dragon de Komodo a atacat un ghid turistic în luna februarie, muşcându-l de picior şi, tot în aceeaşi lună, un alt dragon a atacat doi angajaţi ai Parcului Naţional Komodo, provocându-le leziuni grave care au necesitat tratament în spital.

Până de curând, se credea că dragonii de Komodo vânează printr-o strategie de tipul „muşcă şi aşteaptă“, folosindu-se de bacteriile toxice din salivă pentru a-şi slăbi sau chiar ucide prada înainte de a o devora. Cercetări recente au descoperit că fălcile dragonilor de Komodo au glande cu venin extrem de toxic şi, odată intrat în organismul prăzii, poate duce la paralizie, spasme şi şoc prin hemoragie.

Aceste şopârlele trăiesc pe câteva insule indoneziene, acolo unde mediul lor natural este protejat, fiind considerate o specie vulnerabilă: în lume au mai rămas doar câteva mii de exemplare. Aceste animale pot creşte până la trei metri lungime şi pot atinge greutatea de 70 de kilograme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite