O maşină plină cu amfetamină a fost vândută la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 100.000 de pastile de amfetamină au fost descoperite în bara unei maşini confiscate de poliţia antidrog. FOTO EPA/MARK R. CRISTINO
Aproape 100.000 de pastile de amfetamină au fost descoperite în bara unei maşini confiscate de poliţia antidrog. FOTO EPA/MARK R. CRISTINO

Autoritatea antidrog din Thailanda şi-a cerut scuze după ce a scos la licitaţie, din greşeală, o maşină care ascundea zeci de mii de tablete de amfetamină, relatează BBC.

Un cumpărător a plătit 586.000 de baht (19.000 de dolari) pentru maşina Honda CR-V, care a fost scoasă la licitaţie în această lună, după ce a fost confiscată de procurorii antidrog anul trecut.

Cel care a descoperit drogurile a fost un mecanic la care noul proprietar apelase pentru mici reparaţii. Mecanicul a descoperit 94.000 de pastile ascunse în bara de protecţie a autovehiculului.

Oficialii au spus că vor fi mai atenţi în viitor. „Conform protocoalelor, verificăm fiecare vehicul pe care îl primim, iar acest caz nu a făcut excepţie. Cu toate acestea, nu am putut găsi nimic la vremea respectivă, poate pentru că pastilele fuseseră bine ascunse", a spus Niyom Termsrisuk, secretarul general al Comisiei pentru controlul stupefiantelor (ONCB), potrivit Bangkok Post.

Termsrisuk a adăugat că pastilele yaba - un amestec de metamfetamină şi cofeină - au fost descoperite în cutii ascunse într-un compartiment secret din spatele barei de protecţie a vehiculului.

Când maşina a fost confiscată în provincia nordică Chiang Rai, anul trecut, 100.000 de astfel de pastile au fost găsite pe bancheta din spate. Noul proprietare, precum şi mecanicul care a făcut descoperirea vor fi răsplătiţi pentru cooperare.

Yaba, care în thailandeză înseamnă „medicament nebun” este, de obicei, adus ilegal din Myanmar şi vândut sub formă de pastile roşii sau roz ieftine. Autorităţile din Thailanda au confiscat, în 2018, 516 milioane de tablete de amfetamină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite