O revistă franceză l-a ilustrat pe Mark Zuckerberg în pielea lui Napoleon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O publicaţie din Franţa l-a pus pe coperta sa pe Mark Zuckerberg, întruchipându-l pe Napoleon. Imaginea este pentru un articol care îî compară pe giganţii din Sillicon Valley cu imperiile ce trebuie scindate, conform Quartz.

Subtitlul  de pe coperta  revistei „We Demain” spune că Facebook este „un pericol pentru intimitate, gândire şi democraţie.” Articolul schiţează câteva strategii de rezistenţă, atât individuală, cât şi politică.

Zuckerberg în pielea lui Napoleon este un mod caustic de a ilustra o viziune mai largă, care arată că marile companii de tehnologie au devenit monopoluri care trebuie destrămate.

Luni, o coaliţie de organizaţii americane progresiste a lansat o petiţie către Comisia Federală Pentru Comerţ a SUA care cere ca Instagram, WhatsApp şi Messenger, toate părţi ale gigantului Facebook, să devină companii separate. De asemenea, s-a pus chiar problema ca Facebook să fie scindat.

Analogia cu Napoleon este distractivă, dar deloc întâmplătoare. La fel cum împăratul voia să extindă influenţa Franţei peste tot pe unde putea, Zuckerberg se străduieşte ca reţeaua sa să ajungă la cât mai mulţi oameni. 

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite