O tornadă de lilieci „de proporţii biblice“ s-a abătut asupra unui oraş din Australia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video YouTube/A Current Affair
Captură video YouTube/A Current Affair

O tornadă de lilieci s-a abătut asupra oraşului Ingham, din North Queensland, Australia, iar autorităţile nu pot interveni, întrucât specia este protejată, relatează Mirror şi New Zeeland Herald.

Oraşul Ingham a fost asaltat de o tornadă a liliecilor de fructe sau vulpile zburătoare aflaţi în sezonul de împerechere. Presa locală descrie „o molimă de proporţii biblice” care a cuprins oraşul. Sute de mii de lilieci zboară deasupra oraşului şi împânzesc copacii din preajma grădiniţelor şi şcolilor. 

„Din câte se pare toţi liliecii din Australia se află acum în Ingham”, a spus primarul administraţiei  Hinchinbrook, care a explicat fenomenul: „sunt patru specii şi cum au pui în momente diferite, nu prea există vreo fereastră de oportunitate în care să intervenim pentru a-i dirija în altă parte”.

Un video postat pe Twitter arată elicoptere ale serviciului de ambulanţă surprinse de lilieci - acestea nu au putut ateriza la spital.

Liliecii sunt o problemă pentru localnici care protestează că autorităţile locale nu iau măsuri. Liliecii pot transmite prin muşcături sau zgârieturi un virus mortal asemănător rabiei.

Un politician local a spus că dacă ar fi după el ar ieşi afară cu o armă, întrucât evitarea încălcării legii depăşeşte orice măsură.

Preşedintele  Camerei de Comerţ a oraşului a adăugat: Dacă se întâmpla asta în zona Parlamentului pănă acum se găsea o soluţie”.

El a spus că turismul în zonă a scăzut dramatic de când au apărut liliecii dar pănă una alta părinţii nu-şi mai trimit copiii la şcoală şi localnicilor le este teamă să iasă din case.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite