Opt lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marocanii consumă cele mai multe portocale pe cap de locuitor la nivel mondial. FOTO: Shutterstock
Marocanii consumă cele mai multe portocale pe cap de locuitor la nivel mondial. FOTO: Shutterstock

Lista celor mai interesante lucruri pe care nu le ştiam până de curând este adusă în atenţia publicului, şi în această săptămână, de marea companie de televiziune britanică, BBC.

Potrivit „tradiţiei” începute acum mai bine de opt ani, Corporaţia Britanică de Radiodifuzare (BBC) a realizat o scurtă listă a informaţiilor bizare care nu erau cunoscute de publicul larg până în urmă cu şapte zile.

1.Femelele gândacilor galbeni de bucătărie depun ouăle mult mai repede, dacă în momentul dezvoltării ootecii, reprezentanţii masculini ai speciei stau apropiaţi de femele, informează Smithsonian.

2.Danezii consumă cele mai multe mere pe cap de locuitor, în timp ce Marocul are cel mai mare procent pe cap de locuitor în cazul portocalelor şi mandarinelor.

3.Stadionul echipei Los Angeles Dodgers este cel mai scump teren din Major League Baseball în ceea ce priveşte locurile de propuneri în căsătorie.

4.Limba inuită nu are un cuvânt dedicat conceptului de „libertate”, cea mai apropiată construcţie lingvistică pentru această chestiune fiind „neprins”.

5.Bretonii, în mod tradiţional, se pupau doar o singură dată pe obraz, spre deosebire de compatrioţii lor din Franţa care preferă mai multe repetări ale acţiunii.

6.Dimenisiunile biblice în ceea ce priveşte „Arca lui Noe” au fost, cel mai probabil, adevărate, susţin cei de la Daily Mail.

7.Procesul de defecare a leneşilor are loc o singură dată pe săptămână.

8.Fanny, Gertrudem Gladys, Margery, Marjorie, Cecil, Rowland, Willie, Bertha şi Blowden sunt nume „pe cale de dispariţie”, mai precis acestea nu au fost deloc utilizate în cadrul înregistrărilor recente ale documentelor de certificare a naşterilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite