O treime din alegătorii republicani sunt de acord cu bombardarea regatului lui Alladin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O întrebare-capcană inserată într-un sondaj privind preferinţele susţinătorilor Partidului Republican în alegerile prezidenţiale de anul viitor, din Statele Unite, a demonstrat că aceştia au o problemă până şi cu locurile fictive situate în Orientul Mijlociu, relatează sfgate.com.

Mai precis, un sondaj al Public Policy Polling aplicat alegătorilor cu preferinţe republicane la nivel naţional i-a întrebat pe respondenţi dacă sunt de acord cu bombardarea regatului Agrabah, iar 30% dintre aceştia au zis că ar susţine o astfel de mişcare.

Problema este că Agrabah este nimic altceva decât regatul fictiv al celebrului personaj de desene animate Alladin, în care se petrece acţiunea din filmul cu acelaşi nume.

Probabil nesurprinzător, cei mai aprigi împotriva carpetelor zburătoare şi a lămpilor magice au fost susţinătorii lui Donald Trump, cunoscut pentru viziunile sale dure cu privire la musulmani, din care 41% au fost de acord cu bombardarea regatului fictiv, 51% indecişi, iar doar 9% s-au opus.

De altfel, susţinătorii majorităţii candidaţilor republicani au fost mai dispuşi la bombardarea Agrabahului sau indecişi în această privinţă – majoritatea fanilor lui Alladin se pare că îl susţin pe candidatul Lindsey Graham, ei fiind singurii care ar prefera, în majoritate, să nu atace regatul Disney.

În apărarea alegătorilor republicani, atât numele regatului fictiv cât şi elemente ale acestuia duc cu gândul la un stat din Orientul Mijlociu. În filmul animat din 1992, Agrabah este situat specific „în apropierea râului Iordan” şi este descris ca fiind condus de un sultan, iar designul este inspirat de cultura arabă – fără a fi făcute însă alte aluzii specifice la religia musulmană sau la Allah. Respondenţii nici nu au fost informaţi în prealabil că Agrabah este un regat fictiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite