Premieră. Pizza livrată la domiciliu de o dronă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cerurile din Marea Britanie s-au deschis în cele din urmă pentru mâncarea de tip fast-food. Astfel, Pizza Domino a efectuat o comandă de livrare prin intermediul unei drone elicopter.

Video-ul cu DomiCopter-ul a fost postat de T + Biscuits şi, potrivit companiei, elicoperul poate livra până la două pizza mari, pe o rază de şase kilometri, în zece minute sau chiar mai puţin.

„Livrarea s-a făcut mult mai repede decât prin intermediul unui băiat cu pizza. Am fost uimiţi de cât de simplu a fost“, a declarat Tom Hatton, fondatorul T + Biscuits, pentru Fox News.

Există limitări care privesc acest tip de livrare

În primul rând, din punct de vedere tehnic, nu a fost o misiune tipică pentru o dronă. În timp ce coordonatele GPS utilizate de Pizza Domino ar putea fi folosite în viitor pentru livrări pe calea aerului, această misiune inaugurală a fost controlată de o persoană cu experienţă în domeniu. Pilotul care s-a ocupat de livrare  a beneficiat de mai multe camere pentru a ghida zborul.



În al doilea rând, zborurile cu drone impun mai multe restricţii în Statele Unite ale Americii unde zborurile comerciale cu drone sunt ilegale până în 2015. Chiar şi în această situaţie, în cele mai multe state, dronele pot zbura până la 120 de metri înălţime, dar este nevoie de permisiunea proprietarilor înainte de a intra pe o proprietate privată.

Acest aspect ar putea fi uşor rezolvat printr-un singur click, care ar reprezenta un acord legal atunci când se face o comandă online pentru o astfel de livrare. În prezent, politica livrării alimentelor prin intermediul dronelor este destul de complicată.

image

Între timp, Pizza Domino din Marea Britanie spune că va efectua mai multe teste, având în vedere greutatea suplimentară pe care o dronă o poate transporta, spre exemplu sticle de 2 litri de suc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite