Prezentator BBC: „Parlamentarii ar trebui obligaţi să citească poezii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori ai postului naţional de televiziune britanic BBC, Andrew Marr, a atacat modul în care politica a devenit o carieră în sine în ziua de azi, sugerând, mai în glumă, mai în serios, ca citirea unui număr de poezii să fie una dintre condiţiile pentru a accede în guvern, transmite Daily Mail.

Prezentatorul a spus că politica contemporană a devenit „îngustă” şi „stafidită” deoarece s-a transformat într-o meserie proprie, iar cei ce ajung să decidă destinele unei ţări nu au experienţa de viaţă sau cultura necesară pentru această responsabilitate. El a sugerat că un parlamentar ar trebui să aibă cel puţin 40 de ani şi să citească poezii înainte să fie admis în Camera Comunelor, una din cele două camere ale Parlamentului Britanic.

Marr şi-a motivat opinia prin faptul că cei ce ajung „politicieni de meserie” îşi dedică toată cariera profesională avansării în politică, în locul câştigării experienţei într-un domeniu pe care vor ajunge să-l influenţeze mai târziu.

„ Ei (parlamentarii) absolvă o facultate de politică, filozofie sau economie, după care ajung să muncească în Biroul Conservator Central sau pentru un sindicat comercial. După acestea ei ajung cărători de bagaje pentru un parlamentar, candidaţi la alegerile parlamentare şi, eventual, parlamentari. Ei ajung în Camera Comunelor la 30 de ani sau chiar mai devreme fără să fi avut o slujbă normală, şi neavând experienţă în altceva în afară de politică” a declarat Marr.

Prezentatorul BBC, ce are în spate peste trei decenii de reportaje politice, a comparat situaţia actuală cu trecutul politicii din Marea Britanie. „Când am început ca reporter politic în 1983, aveam  politicieni cu o cultură vastă. Cum porneai o conversaţie cu ei, îţi dădeai seama că ştiau mai multe despre orice subiect decât tine. Însă aceasta nu se mai întâmplă în prezent”, a concluzionat Marr, ce are o emisiune în care organizează interviuri cu oameni politici, denumită „The Andrew Marr Show”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite