Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Protest inedit în Japonia: celibatarii au scandat împotriva Crăciunului în Tokyo

1
20 Dec 2015 01:02:46
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO AFP
FOTO AFP

Aproximativ 20 de bărbaţi care se autointituleză „Rataţi cu Femeile” au mărşăluit pe străzile oraşului Tokyo, sâmbătă, protestând faţă de Crăciun, sărbătoare pe care o consideră o „invenţie capitalistă care discriminează persoanele fără partener”, relatează AFP.

Bărbaţii au mărşăluit prin cartierul Shibuya din Tokyo, preferat de cupluri şi familii care îşi fac cumpărăturile pentru Crăciun şi Anul Nou, purtând pancarte şi bannere cu mesaje precum „Zdrobiţi Crăciunul!”. Participanţii au declarat că ei se opun capitalismului şi comercializării Crăciunului, iar protestul a decurs paşnic.
 
Cei 20 de bărbaţi sunt parte a unui grupări cu simpatii comuniste, cunoscută în trecut sub numele de „Liga Revoluţionară a Rataţilor”, cunoscută în Japonia pentru astfel de proteste spontane împotriva sărbătorilor occidentale. Liderul organizaţiei, care s-a prezentat sub pseudonimul MarkWater, a explicat care sunt motivele pornirii grupului împotriva popularei sărbători:
 
„În lumea aceasta, banii sunt sustraşi de la persoanele îndrăgostite, iar oamenii fericiţi susţin capitalismul. Crăciunul este cel mai simbolic eveniment în acest sens. Bărbaţii nepopulari, care nu au o prietenă sau nu sunt căsătoriţi, sunt foarte discriminaţi. Vrem să spargem această barieră” a declarat bărbatul reporterilor AFP.
 
Crăciunul nu este o sărbătoare recunoscută oficial în Japonia, însă este sărbătorit informal, în special în marile oraşe, drept un eveniment romantic pentru cupluri, iar anumite aspecte precum reducerile de sărbători şi decorarea brazilor de Crăciun au fost şi ele preluate. Creştinii reprezintă doar 2% din populaţia Japoniei, în condiţiile în care numărul total al adepţilor religiilor organizate din Ţara Soarelui Răsare reprezintă aproximativ 40%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

barbu brailoiu
20.12.2015, 11:04:21

moș Crăciun era căsătorit, sau Becher?

Modifică Setările