Scuze absurde invocate de şoferii prinşi vorbind la telefon în timp ce se aflau la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reacţiile unui şofer sunt cu 50% mai lente atunci când foloseşte telefonul în timp ce şofează. FOTO Shutterstock
Reacţiile unui şofer sunt cu 50% mai lente atunci când foloseşte telefonul în timp ce şofează. FOTO Shutterstock

Posesorii britanici de automobile care au fost prinşi vorbind la telefon în timp ce se aflau la volan au venit cu scuze care mai de care mai ciudate, de la învinuirea fostelor soţii ori a şefilor până la invocarea unor probleme din naştere, spun poliţiştii.

„The Independent“ a scris câteva dintre motivele amuzante spuse de şoferi:

- Un şofer i-a cerut ajutorul unui poliţist care l-a oprit pentru că vorbea la telefon în timp ce conducea: „Este fosta soţie la telefon şi mă hărţuieşte. Puteţi vorbi cu ea?“

- Un alt şofer a dat vina pe şeful lui. „M-a sunat şeful meu să vadă pe unde sunt“.

- Un viitor tătic a explicat că a răspuns la telefon pentru că soţia lui trebuie să nască şi credea că l-a sunat pentru a-i spune că a intrat în travaliu.

- Alt conducător auto a spus că doar răspundea la un e-mail, nu vorbea la telefon.

- Smartphone-ul l-a captivat şi pe un alt şofer, care a spus că nu vorbea la telefon, ci „doar căuta ceva pe internet“

- Alt şofer prins vorbind la telefon s-a scuzat spunând că tocmai îi spunea persoanei care l-a căutat că nu poate vorbi pentru că este la volan.

- Un şofer sincer a recunoscut că mereu foloseşte telefonul în timp ce conduce şi că „era şi timpul“ să fie prins, în timp ce un altul a mărturisit că a trecut pe roşu pentru că folosea telefonul şi nu a văzut semaforul.

„Ar putea fi tentant să răspunzi la telefon sau să îţi verifici Facebook-ul în timp ce conduci, dar este o distragere mare, iar consecinţele pot fi devastatoare“, a avertizat Kay Hammond, membru al Consiliului Judeţean din Surrey pentru siguranţa comunităţii. El a menţionat că reacţiile unui şofer sunt cu 50% mai lente atunci când foloseşte telefonul în timp ce şofează.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite