Setul „rectal“ de instrumente pentru spioni, produs cu acordul CIA. Ce conţinea şi când era util agenţilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instrumentele din tub erau destinate agenţilor CIA în vremea Războiului Rece
Instrumentele din tub erau destinate agenţilor CIA în vremea Războiului Rece

Acest kit impresionant a fost constituit pentru a-i ajuta pe spioni să iasă din situaţii dificile, iar acum se află la International Spy Museum din Washington D.C.

Potrivit atlasobscura.com, printre artefactele folosite la spionaj se numără şi acest set de instrumente: un recipient în formă de pilulă sigilat, plin cu unelte care ar putea ajuta la ieşirea din diverse situaţii limită. Acest dispozitiv a fost emis de CIA în timpul Războiului Rece, după spusele lui Vince Houghton, istoric şi curator al muzeului. Printre instrumente se mai află şi capete de burghiu, ferăstraie şi cuţite.

„Ce văd eu când privesc aceste instrumente este un exemplu de cum pot fi rezolvate problemele în lumea serviciilor secrete“, spune Houghton. Sunt făcute din materiale care să nu formeze muchii ascuţite care să-i rănească pe cei care le folosesc. În plus, trebuiau sigilate ca să nu intre sau să iasă nimic. Kitul îi putea ajuta pe spioni să evadeze dintr-o celulă de închisoare, ceea ce, în unele cazuri, era o chestiune de viaţă şi de moarte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite