Slujbă dedicată Star Wars, la o biserică din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O biserică din Berlia a invitat fanii Star Wars să participe, duminică, la o slujbă specială în onoarea seriei de filme, prin care şi-a propus să atragă mai mulţi tineri în rândurile credincioşilor, relatează AP.

Aproximativ 500 de oameni au participat la slujbă, unii „înarmaţi” cu săbii de lumină, iar alţii purtând măşti Darth Vader. Audienţa a fost de peste două ori mai mare decât cea pe care biserica o are într-o duminică obişnuită.

„Am fost foarte încântaţi să vedem atâţia oameni în biserică astăzi. Este minunat că există subiecte care trezesc interesul oamenilor. Ei au încredere în noi să le integrăm în slujbă, fără a fi prea creştină sau prea Star Wars, ci să găsim un compromis”, a spus pastorul protestant Lucas Ludewig după liturghie.

În timpul slujbei, la orga bisericii a fost cântată tema muzicală a Star Wars.

Pastorul de 30 de ani spune că ideea să facă o astfel de slujbă i-a venit după o discuţie cu colegul său, pastorul Ulrike Garve de 29 de ani, în care amândoi îşi exprimau entuziasmul cu privire la cel mai recent episod al seriei Star Wars - Trezirea Forţei - care a avut premiera vineri.

image

foto AP

„Star Wars include imagini religioase, inclusiv imagini creştine, şi poate unele din alte religii. În acest fel, arată că Biblia şi Biserica sunt parte din cultura noastră, care continuă să fie reinventată şi reinterpretată”, consideră pastorul.

Un enoriaş care a participat la slujbă îmbrăcat ca un comerciant Jawa, spune că ea a reprezentat o schimbare binevenită.

„Nu trebuie să iei tot ce e religios prea în serios. Sigur că trebuie să tratezi slujba cu respect, dar când se petrece un eveniment global ca Star Wars, este în regulă să te alături”, a explicat credinciosul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite