Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Taxiurile zburătoare, noua tentaţie pentru investitori

1
10 Dec 2019 13:17:01
Autor: Calin Mihai
Taxiurile zburătoare reprezintă viitorul
Taxiurile zburătoare reprezintă viitorul

Maşinile electrice care pot zbura la mici dimensiuni reprezintă o nouă ţintă pentru investitori care văd în aceste vehicule viitorul transportului urban.

Afacerile încă noi cu taxiuri aeriene electrice ”au potenţialul să perturbe semnificativ peisajul mobilităţii urbane”, dar întâmpină încă obstacole semnificative în privinţa comercializării şi profitabilităţii, potrivit studiului intitulat 2020 Emerging Technology Outlook, publicat pe site-ul de cercetări în domeniul investiţiilor PitchBook.

Firma de cercetare anticipează că startupurile în domeniul taxiurilor aeriene, cum ar fi Joby Aviation, din Silicon Valley, şi firma germană Lilium Aviation, ar putea atrage un nivel record de investiţii în 2020, în pofida unei pauze de finanţare în 2019.

PitchBook evaluează Joby la 450 de milioane de dolari şi Lilium la 576 de milioane de dolari. Până în prezent, Joby a atras peste 128 de milioane de dolari din partea investitorilor, inclusiv de la diviziile de investiţii ale Intel, JetBlue Airways şi Toyota Motor. Lilium a atras peste 100 de milioane de dolari, un investitor major fiind compania chineză Tencent Holdings.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dem Cristi
10.12.2019, 13:52:28

cum o fi să-ți pice bateria în zbor și să fii la un 50-100m în aer? de ce nu s-au inventat jucăriile astea mai devreme și le vedeam doar în filme? în telefonie și comunicații s-au făcut atîtea progrese în ultimii 30 de ani, baterii și elici sunt de vreo 50 de ani și abia cum se înalță prima dată