Un adolescent din Marea Britanie a murit după ce „şi-a întors capul prea rapid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO The Independent
FOTO The Independent

Un adolescent fără probleme de sănătate a murit în urma unui accident vascular cerebral, după ce s-a prăbuşit acasă, în bucătărie, în timp ce pregătea nişte ceai pentru familia sa, relatează The Independent

În vârstă de 17 ani, Ben Littlewood nu obişnuia să consume alcool, nu fuma, însă se bănuieşte că şi-a întors capul prea rapid, ceea ce a dus la o rupere a unei artere.

Adolescentul a fost găsit pe podeaua din bucătărie de către mama sa, şi a murit câteva zile mai târziu la spital. Datorită vârstei sale fragede, medicii nu şi-au dat seama iniţial că adolescentul a suferit un accident vascular cerebral decât la patru zile de la internarea sa în secţia de terapie intensivă. Unul dintre medicii care a avut grijă de băiat spune că nu a mai văzut un asemenea caz de mai bine de 12 ani.

„Am chemat ambulanţa şi paramedicii care au venit au observat imediat o umflătură şi o tăietură pe fruntea lui. Personalul de la spital, asistentele în special, au fost minunate”, a declarat mama băiatului, citată de The Independent.

La prima tomografie testele au arătat că creierul adolescentului era normal. Câteva zile mai târziu, la a doua tomografie, medicii şi-au dat seama că acesta suferise un accident vascular cerebral ischemic.

„Este important de menţionat că nimeni nu a bănuit un accident vacular cerebral. Aceste tipuri de accidente vasculare cerebrale sunt neobişnuite, chiar şi la pacienţii mai în vârstă. A fost ultimul lucru la care te-ai gândi în cazul unui băiat de 17 ani în formă şi sănătos. 

La tinerii care au suferit un accident vascular cerebral, cea mai frecventă cauză este un cheag de sânge. La tineri, cea mai frecventă cauză pentru un cheag de sânge e un blocaj. Vena poate fi deteriorată din cauza posturii, am avut cazuri în care oamenii care au pictat, doar din mişcarea simplă a capului înainte şi înapoi au păţit asta”, a declarat doctorul Christopher Douglass.

Cazul a fost preluat de oficialii de la Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie care au început o investigaţie privind moartea lui Ben.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite