Un bărbat din Anglia a descoperit o monedă care valorează jumătate de milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moneda din aur Henric al III-lea FOTO: Spink & Son
Moneda din aur Henric al III-lea FOTO: Spink & Son

Un bărbat a descoperit cu ajutorul unui detector de metale o monedă despre care se crede că ar fi una dintre primele monede de aur din Anglia. Acesta ar putea încasa în câteva zile în jur de jumătate de milion de dolari, potrivit CNN.

„Moneda din aur Henric al III-lea” a fost descoperită pe un teren agricol din Devon, sud-vestul ţării. Aceasta a fost bătută în jurul anului 1257 şi îl înfăţişează pe fostul rege englez aşezat pe un tron ornamentat, ţinând în mână un glob şi un sceptru. Este una dintre cele opt astfel de monede găsite până acum, o parte din ele fiind expuse în diverse muzee, potrivit Digi24. 

Bărbatul care a descoperit moneda îşi doreşte să rămână anonim. El a aflat că moneda este o adevărată comoară după ce a postat pe Facebook o fotografie cu ea şi când a văzut-o Gregory Edmund, un numismat de la casa de licitaţii Spink & Son. 

„A fost una din puţinele lui descoperiri, Nu-i venea să creadă ce a găsit. A fost o descoperire întâmplătoare, în timp ce prospecta în conformitate cu prevederile legale”, a declarat Edmund pentru CNN.

În conformitate cu reglementările legale din Regatul Unit, bărbatul care a găsit moneda poate să o păstreze şi să o vândă, pentru că aceasta nu face parte dintr-o descoperire mai vastă.

Licitaţia va avea loc duminică, iar bărbatul ar putea să obţină în jur de 400.000 de lire sterline, adică aproximativ 546.000 de dolari, potrivit estimării casei de licitaţii Spink & Son din Londra.

Regele Henric al III-lea a condus Anglia din 1216 şi până în 1272, când a murit, fiind una dintre cele mai lungi domnii din istoria ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite