Un bărbat a consumat zilnic câte 12 doze de energizant timp de un an. Ce a păţit şi cum a reuşit să scape de dependenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Lee Kamen, în vârstă de 55 de ani, trăieşte în Marea Britanie şi consuma zilnic aproximativ 12 doze de energizant. Acesta a suferit un atac de cord şi a renunţat la băutura de care era dependent, recomandând oamenilor să nu consume excesiv astfel de substanţe.

„În acel moment consumam de la 8 la 12 doze de energizant pe zi. Mergeam la pub şi cumpăram baxuri de 24 de doze şi le consumam ca pe oricare altă băutură. Munceam mult şi le beam ca să pot face treabă. Am făcut asta timp de un an.”, a povestit Kamen, scrie stirileprotv.ro.

„Într-o zi am făcut atac de cord şi m-am prăbuşit. A trebuit să îmi pun un stent. Acum va trebui să iau toată viaţa medicamente din cauza acestor băuturi. Când eram în spital, medicul mi-a spus că atacul de cord a fost cauzat de consumul de băuturi energizante. Nu mă gândeam că pot avea probleme de la ele”, a adăugat el.

Acum, bărbatul este revoltat de faptul că băuturile pot fi cumpărate de copii şi că nu există o interdicţie în ceea ce le priveşte. Lee a povestit că fata lui de 10 ani a achiziţionat o astfel de băutură, iar el i-a turnat-o în canalul de la scurgere.

Specialiştii recomandă ca adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani să nu consume mai mult de 100 de miligrame de cofeină pe zi - cantitate care se regăseşte într-o ceaşcă de cafea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite