Un bărbat din India şi-a determinat soţia să se sinucidă pentru că nu-i plăcea maşina primită cadou de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sinucidere

Un tribunal din sudul Indiei l-a condamnat pe un bărbat la 10 ani de închisoare, fiind acuzat că şi-a determinat soţia să se sinucidă, pentru că nu era mulţumit de zestrea pe care a primit-o de la părinţii acesteia, relatează CNN.

Curtea districtuală din statul Kerala l-a găsit vinovat pe Kiran Kumar în temeiul unei legi în vigoare în India „moartea din cauza zestrei”. Potrivit acestei legi, pot fi formulate acuzaţii împotriva persoanelor pentru că au provocat moartea unei femei în primii şapte ani de căsătorie, din cauza zestrei.

Zestrea este reprezentată de cadouri - în bani sau obiecte - oferite de familia miresei familiei mirelui, în ziua nunţii. Zestrea este ilegală în India, dar, cu toate acestea, este un obicei foarte des întâlnit.

Kumar se declarase nevinovat la începutul procesului, potrivit Digi24. 

El era căsătorit cu Vismaya Nair de aproximativ un an, când aceasta a fost găsită moartă în baia casei familiei soţului ei din Kerala, în iunie anul trecut.

Familia lui Nair fusese de acord să-i dea lui Kumar 100 de monede de aur, un acru de pământ şi o maşină drept zestre, dar acesta nu a fost mulţumit de modelul vehiculului şi a cerut mai mulţi bani, potrivit documentelor instanţei. Din acest motiv, Kumar şi-a terorizat soţia - a abuzat-o fizic şi verbal pe toată perioada căsătoriei, s-a subliniat în timpul procesului.

„Îşi pierduse cheful viaţă. Era atât de disperată şi cuprinsă de un sentiment de deznădejde. A fost batjocorită sever din cauza zestrei”,  se spune în hotărârea instanţei. 

Într-un interviu acordat pentru CNN, fratele lui Nair, Vijith, a spus că soţul ei nu-i dădea voie să utilizeze reţelele sociale, să-şi sune părinţii şi să-i viziteze, pentru că era „nemulţumit de zestre”.

„I-am dat o maşină bună, dar nu a încetat să ceară o maşină mai mare şi mai scumpă”, a spus el.

Deşi a fost scos în afara legii în 1961, sistemul de zestre din India rămâne profund înrădăcinat în societate şi a devenit asociat cu violenţa împotriva femeilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite