Un cuplu a petrecut 27 de ani după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ea a fost eliberată la aproape 70 de ani, dar el a murit înainte de a fi exonerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inchisoare

O femeie din Tennessee şi iubitul ei au fost declaraţi nevinovaţi, după ce au fost condamnaţi pentru uciderea nepoatei femeii şi şi-au petrecut 27 de ani în închisoare. Femeia, acum în vârstă de 74 de ani a fost eliberată, însă el a murit înainte după gratii, notează BBC.

Pe 26 iunie 1987, Joyce Watkins şi iubitul ei de la acea vreme, Charlie Dunn, au mers să aibă grijă de nepoata ei, Brandi, în vârstă de patru ani. În dimineaţa următoare, Brandi era inconştientă, aşa că Joyce Watkins a dus-o la un spital din Nashville, potrivit Digi24. 

Raportul autorităţilor arată că Brandi suferise leziuni vaginale severe şi traumatisme la cap şi a fost declarată moartă a doua zi. Medicul legist a concluzionat atunci că rănile au fost provocate în intervalul de timp în care cuplul a stat cu copilul, mai exact în ultimele nouă ore de viaţă. 

Astfel, Watkins şi Dunn au fost condamnaţi un an mai târziu pentru crimă de gradul I şi viol agravat.

Autorităţile au decis eliberarea condiţionată a celor doi în anul 2015, după ce şi-au petrecut 27 de ani în închisoare. Cu toate acestea, bărbatul a decedat cu câteva zile înainte de a fi eliberat. 

„Mi-aş fi dorit ca tatăl meu să fie aici pentru a trăi această zi. Era nevinovat, nu a comis acea crimă”, a declarat fiica lui, Duckie Dunn, în cadrul unei audieri. 

„Joyce Watkins şi Charlie Dunn sunt nevinovaţi”, a declarat procurorul Glenn Funk pentru CNN. „Nu putem să-i dăm doamnei Watkins sau domnului Dunn anii pierduţi, dar le putem restabili demnitatea”.

„Le mulţumesc tuturor oamenilor pentru rugăciunile lor şi pentru că m-au ajutat să ies din această mizerie care m-a costat jumătate din viaţă”, a declarat Joyce Watkins după primirea deciziei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite