Un episcop spaniol a renunţat la funcţie după ce s-a îndrăgostit de o scriitoare de ficţiuni erotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum şi cu Papa Foto: Pixabay
Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum şi cu Papa Foto: Pixabay

Episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, iar Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii. Mass-media spaniolă relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficţiuni erotice cu nuanţe satanice, relatează BBC.

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei, scrie Mediafax

El a susţinut aşa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay şi a practicat exorcismul. 

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia sa de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a fost o surpriză luna trecută. Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum şi cu Papa. 

Acum, mass-media scrie că fostul prelat s-a îndrăgostit de Silvia Caballol, psiholog şi romancier erotic. Femeia are 38 de ani şi este cu 14 ani mai tânără decât Xavier Novell.

Un site de ştiri a spus că fostul episcop îşi caută acum un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom. 

Situaţia de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinereţe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani şi că mai târziu şi-a dorit să se căsătorească şi să aibă copii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite