Un preot a murit după ce a încercat să recreeze Învierea lui Iisus. A lăsat în urmă o tânără soţie gravidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sakara a lăsat în urmă o tânără soţie gravidă.  Foto: Newsflash
Sakara a lăsat în urmă o tânără soţie gravidă.  Foto: Newsflash

James Sakara, pastorul bisericii Sion din Chadiza, Zambia, şi-a convins congregaţia (organizaţie catolică alcătuită din clerici şi laici) că ar putea învia în trei zile aşa cum a făcut Iisus Hristos şi le-a cerut credincioşilor să-l îngroape sub pământ. Trei zile mai târziu, tânărul de 22 de ani a fost găsit mort de cei care l-au dezgropat.

Sakara a convins trei membri ai bisericii să asiste la „Învierea” sa, ajutându-l să-i sape un mormânt, relatează Daily Star. Înainte de a-şi pune planul în aplicare, acesta a citat din Biblie şi le-a explicat enoriaşilor că instrucţiunile lui Hristros către apostolii săi, „să faceţi acest lucru în amintirea Mea”, se referă de fapt la Învierea Sa, nu doar la folosirea pâinii şi a vinului la Sfânta Împărtăşanie.

Astfel, cei trei enoriaşi ai lui Sakara i-au legat mâinile, apoi l-au îngropat de viu, lăsându-l sub pământ timp de trei zile. La întoarcere, după ce l-au dezgropat, l-au găsit fără viaţă şi au încercat să-i facă inclusiv alte câteva ritualuri spirituale crezând că acestea o să-l învie.

După mai multe eforturi în zadar, enoriaşii au realizat că încercarea preotului de a recrea Învierea lui Iisus s-a dovedit „ineficientă”. 

Unul dintre cei trei membri ai bisericii care s-au oferit voluntari pentru a-l ajuta pe pastor cu experimentul, s-a predat poliţiei. Ceilalţi doi au fost de negăsit, cel mai probabil să ascund de forţele de ordine. 

Potrivit sursei citate, Sakara a lăsat în urmă o tânără soţie gravidă. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite