Un restaurant din Germania a interzis accesul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a supărat pe copiii zgomotoşi, proprietarul unui restaurant german a decis să le interzică accesul şi să le ofere oaspeţilor o „oază de linişte”. Proprietarul spune că decizia sa este îndreptată de fapt către părinţii ignoranţi, potrivit Deutsche Welle.

Restaurantul „Oma's Küche” (n.red.: Bucătăria bunicii) a început să fie din ce în ce mai cunoscut în Germania după ce proprietarul a luat decizia de a interzice accesul copiilor sub 14 ani în timpul cinei. Proprietarul restaurantului, Rudolf Markl, spune că s-a gândit de multă vreme la această decizie

„Am ajuns într-o situaţie în care îţi spui că «asta nu mai poate continua»" a declarat acesta citat de DPA.

Ultima picătură, potrivit lui Markl, a fost după ce câţiva copii neastâmpăraţi au deteriorat nu doar vesela restaurantului ci şi câteva rame foto antice.

Markl şi-a dat seama de problemă înainte de asta, după ce mai mulţi copii îi enervau pe ceilalţi oaspeţi trăgând de feţele de masă sau aruncând în jur paharele de vin, asta în timp ce părinţii lor doar priveau.

Proprietarul mai spune că părinţii erau conştienţi de ce se întâmplă însă tot ce făceau era să „zâmbească şi să continue să mănânce, fără să le pese”. Totodată acesta explică că decizia de a interzice accesul copiilor după ora 17.00 nu este îndreptată împotriva celor mici ci asupra părinţilor ignoranţi „care nu-şi pot controla copii”.

Deşi decizia lui Markl a stârnit multe critici atât în mass-media cât şi pe Internet, iniţiativa a fost lăudată de alţi patroni de restaurante. Acesta mai menţionează că restricţia asupra copiilor va oferi o „oază de linişte” pentru clienţi.

Între timp, Oficiul German Împotriva Discriminării a declarat că decizia ridică preocupări legale întrucât ar putea intra în conflict cu o interdicţie germană privind discriminarea pe motiv de vârstă.

„Argumente precum că nivelul de zgomot i-ar deranja pe ceilalţi oaspeţi nu sunt neapărat îndeajuns pentru a justifica o interdicţie asupra copiilor sub o anumită vârstă”, a declarat şeful oficiului, Bernhard Franke, care avertizează că afacerea poate risca un proces pornit de către clienţi. Acesta din urmă a adăugat că o variantă mai bună ar fi aceea de a le cere pur şi simplu copiilor şi părinţilor să părăsească incinta.

Markl a mai intrat o dată în atenţia presei din Germania în 2007, atunci când acesta acesta a interzis fumatul în incinta restaurantului său, cu mult înainte ca majoritatea statelor germane să instaureze interdicţii similare asupra fumatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite