Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Un şobolan „erou“ a fost medaliat pentru „vitejie şi devotament“

1
25 Sep 2020 19:06:29
Autor: Lizeta Oprea
Şobolanii sunt instruiţi pentru a detecta un compus chimic din explozivi şi, odată ce a fost detectată o mină terestră, ei zgârie pământul de deasupra pentru a-şi alerta manipulatorul
Şobolanii sunt instruiţi pentru a detecta un compus chimic din explozivi şi, odată ce a fost detectată o mină terestră, ei zgârie pământul de deasupra pentru a-şi alerta manipulatorul

Un şobolan uriaş din Africa, antrenat să detecteze minele terestre din Cambodgia, a primit o medalie de aur pentru „vitejia şi devotamentul său”.

Magawa este cunoscut ca şobolanul erou şi este cel mai de succes şobolan instruit de APOPO, asociaţia pentru animale din Belgia. Animalul a descoperit 39 de mine terestre şi 28 de articole de muniţie neexplodate, curăţând peste 141.000 de metri pătraţi de teren - echivalentul a 20 de terenuri de fotbal, scrie The Independent.

Este primul şobolan care a primit o medalie PDSA de când organizaţia caritabilă a început să premieze animalele, în urmă cu 77 de ani.

Christophe Cox, director executiv APOPO, a declarat agenţiei de ştiri PA că medalia a fost „într-adevăr o onoare” pentru organizaţia caritabilă unde lucrează de peste 20 de ani“.

Centrul de acţiune împotriva minelor cambodgiene estimează că pot exista până la şase milioane de mine terestre şi alte piese de muniţie neexplodată în pământ, dar unele estimări ajung până la 10 milioane.

Şobolanii sunt instruiţi pentru a detecta un compus chimic din explozivi şi, odată ce a fost detectată o mină terestră, ei zgârie pământul de deasupra pentru a-şi alerta manipulatorul. Ei ignoră orice alte metale îngropate în pământ, ceea ce înseamnă că funcţionează mai rapid decât detectoarele de metale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

IonIon Codreanu
26.09.2020, 09:52:35

Șobolanii sunt ușori, deci nu declanșează minele terestre și au un miros fenomenal... Iată că au putut fi dresați să ne ajute!

-3 (3 voturi)
Modifică Setările