Un urs grizzly a fost ucis de o capră. O expertiză criminalistică a arătat cum s-a desfăşurat lupta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Wikipedia
Foto Wikipedia

O investigaţie criminalistică declanşată în Canada după descoperirea cadavrului unui urs grizzly a scos la lumină misterul din spatele morţii animalului. Uriaşul mamifer fusese ucis de o capră, care l-a străpuns cu coarnele în gât.

Urşii grizzly au gheare lungi şi ascuţite şi o viteză infricoşătoare când vor să atace. Puţini prădători sunt mai feroce decât acest animal, mai ales când este şi flămând.

Totuşi, oficialii unui parc natural din Canada spun că o capră de munte a reuşit să-l omoare, cu coarnele sale ascuţite, pe ursul care a atacat-o.

Parks Canada a transmis că recenta necropsie criminalistică a unui urs grizzly arată că acesta a fost ucis de o capră, după ce coarnele i-au străpuns axilele şi gâtul, relatează The Guardian.

Când atacă, urşii grizzly ţintesc, de regulă, partea din spate a gâtului şi umerii prăzii. Atacul vine de obicei de sus”, a declarat David Laskin, biolog canadian. „Răspunsul defensiv al unei capre de munte ar fi să se protejeze folosindu-se de coarnele sale ascuţite.”

Cadavrul ursului a fost descoperit pe 4 septembrie, de un excursionist, aproape de un traseu montan din British Columbia.

În Canada, caprele de munte au blană albă şi lungă şi pot cântări până la 125 kg, iar coarnele lor pot atinge lungimi de 30 cm. Uneori, zonele lor de păşunat se pot suprapune cu habitatele urşilor grizzly, iar de cele mai multe ori caprele ajung să fie hrană acestora.

Capra este o pradă relativ comună pentru un grizzly. Este primul caz în care lucrurile s-au întâmplat invers”, a spus Laskin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite