„Veninul de broscă râioasă“, noul drog la modă printre vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Practica cândva obscură de a fuma venin de broască râioasă, un drog psihedelic puternic care îi poate determina pe utilizatori să se întâlnească cu Dumnezeu, se extinde, pe măsură ce celebrităţile îi susţin puterile „vindecătoare”.

Veninul, care se găseşte la broaştele bufo alvarius, conţine substanţa chimică 5-MeO-DMT, şi a fost promovat de unii dintre furnizorii săi ca un remediu miraculos pentru probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia şi PTSD, precum şi dependenţa de alte droguri.

La începutul acestei săptămâni, legendarul boxer Mike Tyson, în vârstă de 55 de ani, a creditat veninul - cunoscut sub numele de bufo – care, spune el, l-a ajutat să renunţe la un obicei periculos al consumului de cocaină şi să slăbească peste 100 de kilograme în mai puţin de trei luni.

Vorbind în timpul unei conferinţe la Miami, el a susţinut că „a murit” în timpul primei sale „prize“ şi drogul i-a oferit o perspectivă complet diferită asupra vieţii.

Tyson, care se pare că a descoperit veninul de broască râioasă în urmă cu patru ani, a susţinut că medicamentul l-a făcut „mai creativ” .

La fel ca fostul campion la categoria grea, Hunter Biden, fiul preşedintelui Joe  Biden a susţinut în recenta sa autobiografie că drogul psihoactiv l-a ajutat să scape de cocaină.

Riscuri mortale

Au fost efectuate puţine studii asupra drogului, dar unele studii pe o versiune sintetică a 5-MeO-DMT au indicat că poate fi într-adevăr un medicament eficient pentru depresia rezistentă la tratament. Totuşi, ceea ce oameni ca Mike Tyson, şi Hunter Biden nu au menţionat este că există şi o serie de pericole asociate cu consumul de droguri. Veninul de broască râioasă este mai puternic, ceea ce vine cu riscuri substanţiale.

S-a descoperit sau, mai degrabă, s-a redescoperit că veninul anumitor broaşte raioase conţine compuşi halucinogeni. Veninul broaştei râioase din fluviul Colorado (cunoscută şi drept broasca din deşertul Sonoran şi întâlnită doar în Mexic, Texas şi Arizona), Bufo alvarius, conţine într-o concentraţie mare puternicul halucinogen 5-MeO-DMT-triptamina, care este de aproximativ patru ori mai puternic decât DMT. Veninul se extrage storcând numeroasele glande de pe membrele broaştei şi din glandele parotide de la gât. Veninul proaspăt, cu consistenţă vascoasă şi alb ca laptele (de la o singură broască râioasă se pot extrage 0,25-0,5 g de venin), este apoi uscat şi fumat. Veninul uscat rămâne la fel de puternic ca şi cel proaspat timp de cel puţin doi ani. Andrew Weil şi Wade Das, cercetători în domeniul substantelor psihoactive, au fumat ei însişi veninul. Ei au observat că, la câteva secunde după inhalarea fumului, apar halucinaţii vizuale şi auditive intense timp de aproximativ cinci minute, iar post-efectele continuă circa o oră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite