VIDEO Magazin de saltele din Statele Unite, închis din cauza unei reclame revoltătoare de 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică se împlinesc 15 ani de la cele mai sângeroase atacuri teroriste din istoria Statelor Unite, iar un magazin de saltele din San Antonio, Texas s-a gândit că evenimentul reprezintă şi o posibilitate bună de marketing.

Patronul magazinului „Miracle Matress” s-a trezit cu sute de mesaje critice după ce o reclamă făcută în numele afacerii a atins milioane de vizualizări pe YouTube.

„Ce mod mai bun de a-ţi reaminti despre atentatele de la 11 septembrie decât cu o vânzare cu tema Turnurilor Gemene?” începe reclama în care o angajată a magazinului anunţă că orice saltea vândută în acest sfârşit de săptămână va avea un „preţ geamăn”.

În plus, alţi doi aparent angajaţi ai firmei stau în faţa a două grămezi de saltele care ar trebuie să reprezinte turnurile de la World Trade Center, aruncându-se peste ele către sfârşitul reclamei şi dărâmându-le, într-un gest care ar trebui să invoce prăbuşirea celor două clădiri în urma atacurilor din 2001.

La scurt timp după, patronul Mike Bonanno a publicat o scrisoare deschisă în care îşi cere scuze pentru reclamă şi din care reiese că nu ar fi fost consultat cu privire la reclamă, în care o consideră „lipsită de gust şi un afront la adresa persoanelor care şi-au pierdut viaţa pe 11 septembrie 2001”.

Criticile acerbe au continuat însă până când Bonnano a decis să închidă „pe termen nelimitat” magazinul 

„Sunt prea puţine lucruri pe care le putem face pentru a elimina durerea pe care am provocat-o, însă putem începe prin tăcere pe perioada comemorării iar apoi să facem tot ce putem pentru a veni cu acţiuni care reflectează asupra a cât de serios am greşit” a scris patronul „Miracle Matress”.

Pe 11 septembrie 2001, Statele Unite au fost lovite de cel mai sângeros atac din istoria ţării: trei zboruri comerciale deturnate de membri ai organizaţiei teroriste al-Qaeda  au intrat în Turnurile Gemene din New York şi în clădirea Pentagonului, cauzând prăbuşirea edificiilor din Manhattan. Un al patrulea avion deturnat, destinat Casei Albe, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. 2.977 de persoane au decedat în urma atacurilor, la acest număr adăugându-se cei 19 atacatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite