4 motive pentru a mânca salată verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În salată (lăptucă) se găsesc aproape toţi nutrienţii esenţiali de care avem zilnic nevoie. Astfel, salata conţine vitaminele A, C, D, E şi complexul B (B1, B2 şi B6) şi minerale, precum iod, magneziu, zinc şi fosfor. În plus, înmagazinează o serie de aminoacizi şi clorofilă, substanţă cu important rol antianemic.

1. De ajutor în caz de acnee

Potrivit medicului american James E. Fulton, fondatorul Institutului de Cercetare a Acneei, California, salata românească este unul dintre cele mai bune remedii antiacnee. O salată mare de spală bine şi se fierbe în 600 ml de apă, timp de 20 de minute.

Decoctul obţinut se poate folosi atât pentru cărăţarea tenului (în plus, are efect tonifiant), cât şi sub formă de compresă (se ţine circa 15 minute). De asemenea, frunzele de salată se poate utiliza sub formă de mască după ce, în prealabil, au fost trecute prin apă clocotită. Frunzele trebuie lăsate să se răcească astfel încât să poată fi suportate de piele.

De asemenea, salată este benefică în caz de cuperoză şi de psoriazis.

2. Reglează nivelul colesterolului şi susţine activitatea tiroidei

Persoanele care au nivelul colesterolului peste parametri normali ar trebui să consume zilnic salată. Aceasta conţine iod, un mineral cu acţiune antisclerotică, mai ales asupra vaselor cu diametrul mare. Ba, mai mult, iodul susţine funcţionarea glandei tiroide, fiind implicat în producerea hormonilor tiroidieni. În lipsa iodului din organism, producţia de hormoni tiroidieni scade şi astfel este favorizat hipotiroidismul.

Din păcate, persoanele care suferă de hipotiroidism sunt predispuse la îngrăşare, întrucât metabolismului este mai lent. 

3. Remediu garantat antistres

S-a constatat că o salată, consumată îndeosebi seara, ajută la eliminarea stresului acumulat peste zi. Ba, mai mult, induce un somn liniştit. Acest lucru poate fi pus pe seama faptului că în salată se găsesc cantităţi importante de magneziu şi de vitamina B6 care, în combinaţie, acţionează ca un tonic asupra sistemului nervos.

În plus, cei doi nutrienţi combat stările de anxietate şi de nervozitate. Ba, mai mult, magneziul joacă un rol important în tratamentul afecţiunile reumatismale.

4. Previne hiperexcitabilitatea sexuală

Deoarece conţine substanţe cu efect asemănător estrogenului, hormon specific feminin, salata are acţiune anafrodisiacă şi de aceea se recomandă frecvent în caz de hiperexcitabilitate sexuală. În astfel de cazuri însă, tratamentul ar trebui precedat de sfatul medicului fitoterapeut.

Citeşte şi:

Cancerul cerebral, tratat cu un medicament obţinut din tumoare

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite