Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Înotul în ocean modifică microbiomul de pe piele şi creşte riscul de infecţii. Studiu

0
25 Jun 2019 12:40:57
Autor: Daniela Serb
Înotul în ocean creşte riscul de infecţii cutanate
Înotul în ocean creşte riscul de infecţii cutanate

Chiar şi o sesiune de înot de zece minute în ocean creşte vulnerabilitatea la infecţii cutanate, atrag atenţia specialiştii.

Aceasta pentru că în acest fel bacteriile benefice de pe piele sunt spălate şi înlocuite cu cele care trăiesc în ape deschise, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din california, preluaţi de agerpres.ro.

„Informaţiile noastre demonstrează pentru prima dată că expunerea la apa oceanului poate modifica diversitatea şi compoziţia microbiomului prezent pe pielea umană“, a declarat Marisa Nielsen, una dintre autorii principali ai studiului.

Cercetarea a fost prezentată la sesiunea anuală de conferinţe a Societăţii Americane de Microbiologie - ASM Microbe 2019 - organizată în perioada 20-24 iunie în San Francisco.

Potrivit uneia dintre concluziile cercetării, bacterii din genul Vibrio au fost descoperite pe pielea umană după sesiuni de înot în ocean, în cantităţi de zece ori mai mari faţă de cele din eşantioanele de apă prelevate şi analizate.

Nielsen a precizat că un studiu anterior a subliniat rolul esenţial pe care îl joacă microbiomul de pe pielea umană în funcţionarea sistemului imunitar. Un microbiom sănătos conferă protecţie împotriva infecţiilor provocate de microbii patogeni care se ataşează de piele, a mai spus cercetătoarea. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii