Şapte reguli de alimentaţie pe care majoritatea oamenilor le acceptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele crude sunt bune pentru sănătate. FOTO: Shutterstock
Fructele şi legumele crude sunt bune pentru sănătate. FOTO: Shutterstock

Alimentaţia sănătoasă este o provocare pentru fiecare dintre noi, iar ceea ce dorim să consumăm sunt produse care să nu ne afecteze organismul într-un mod neplăcut.

Există numeroase păreri ale nutriţioniştilor, dar şi ale persoanelor neavizate în acest domeniu, în ceea ce priveşte alimentele care sunt bune pentru menţinerea unui corp sănătos, dar şi cele de care trebuie să ne ferim.

Cu toate acestea, un număr de reguli este comun acceptat de majoritatea populaţiei. Foodhealthnews.com prezintă şapte din aceste reguli privind o alimentaţie sănătoasă:

1.Consumul de legume şi fructe îţi îmbunătăţesc sănătatea

Legumele şi fructele sunt bune pentru toată lumea. Acestea sunt bogate în vitamine, substanţe minerale, fibre şi antioxidanţi.

2.Este important să nu suferi de deficienţă a vitaminei D

Vitamina D este esenţială, aceasta funcţionând ca un „steroid hormonal”  pentru organism. Pielea primeşte vitamina D când este expusă razelor ultraviolete ale soarelui.

3.Adaosul de zahăr îţi afectează sănătatea

Zahărul, în principal din cauza conţinutului de fructoză, este una cauzele obezităţii, bolilor cardiovasculare şi ale diabetului zaharat.

4.Produsele alimentare neprocesate termic sunt cele mai sănătoase

În momentul în care alegem să gătim anumite elemente acestea îşi pierd din proprietăţile nutritive.

5.Majoritatea oamenilor nu au un nivel scăzut al grăsimilor nesaturate

Acizii graşi omega-3 sunt foarte importanţi pentru buna funcţionare a organismului. Acest tip de grăsimi pot fi găsite în carnea de peşte, ouă sau ulei de peşte.

6.Nu există o dietă perfectă aplicabilă pentru toţi

Genetica şi modul în care ne obişnuim corpul încă din primii ani ne individualizează ceea ce înseamnă că pentru fiecare persoană există un anumit tip de diete care pot funcţiona pentru un organism sănătos.

7.Suplimentele alimentare nu pot înlocui niciodată mâncarea propriu-zisă

Vitaminele şi mineralele obţinute prin consumul de suplimente alimentare reprezintă o mică parte a cantităţii totale de substanţe nutritive de care avem nevoie. Astfel, acestea nu pot înlocui alimentele reale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite