Alimente care ajută la topirea grăsimii de pe abdomen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
abdomen

Grăsimea de pe abdomen nu poate fi topită fără exerciţii fizice, însă procesul este susţinut şi de alimentaţia adoptată.

Atunci când ne propunem să slăbim, mulţi dintre noi avem în gând reducerea stratului de grăsime de la nivelul abdomenului. Putem face asta dacă urmăm câteva reguli simple de alimentaţie. Iată care sunt, în acest sens, recomandările nutriţionistului Gianluca Mech.

„Grăsimea abdominală nu dăunează doar din punct de vedere estetic, ci şi în privinţa stării de sănătate. Ea se numără printre cauzele unor afecţiuni precum diabetul de tip II sau bolile cardiovasculare. Din acest motiv, reducerea stratului de grăsime de pe abdomen are beneficii semnificative”, explică nutriţionistul .

Evitaţi zahărul şi băuturile îndulcite cu zahăr

Numeroase studii au demonstrat că excesul de zahăr, în principal din cauza cantităţilor mari de fructoză, poate duce la acumularea de grăsimi în jurul abdomenului şi ficatului. Acest lucru duce la rezistenţa la insulină şi la diverse probleme metabolice. Zahărul este jumătate glucoză şi jumătate fructoză. Când mănânci mult zahăr adăugat, ficatul este supraîncărcat cu fructoză şi este forţat să o transforme în grăsime. Zahărul lichid este şi mai rău. Creierul nu înregistrează caloriile lichide la fel ca pe caloriile solide, aşa că, atunci când bei băuturi îndulcite cu zahăr, ajungi cumva să consumi mai multe calorii. Încercaţi să minimizaţi cantitatea de zahăr din dietă şi luaţi în considerare eliminarea completă a băuturilor cu zahăr. Vorbim aici despre băuturi răcoritoare cu zahăr, sucuri de fructe şi diverse energizante. Sucurile de fructe nu sunt recomandate, dar fructele ca atare sunt extrem de sănătoase şi conţin o mulţime de fibre care atenuează efectele negative ale fructozei.

Mâncaţi mai multă proteină

Proteina este unul dintre cei mai importanţi macronutrienţi pentru pierderea în greutate. Cercetările arată că reduc poftele şi stimulează metabolismul. Dacă ai ca obiectiv scăderea în greutate, proteinele trebuie să se regăsească în dieta zilnică. Ele nu doar că te ajută să pierzi kilograme, ci sunt foarte eficiente atunci când vine vorba despre reducerea grăsimii abdominale. Încercaţi să creşteţi aportul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă, peşte, leguminoase, nuci, carne şi produse lactate.

Mâncaţi mai puţini carbohidraţi

Consumul de cât mai puţini carbohidraţi este o modalitate foarte eficientă de a pierde în greutate. Lucru de altfel demonstrat ştiinţific prin numeroase studii. Atunci când reduci cantitatea de carbohidraţi, pofta de mâncare scade şi slăbeşti. Dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi reduc, de asemenea, retenţia de apă. Asta înseamnă că poţi vedea rezultate pe cântar chiar din primele zile. În plus, consumul scăzut de carbohidraţi reduce grăsimea de la nivelul abdomenului şi din jurul organelor. Primul pas pe care îl poţi face este să elimini carbohidraţii rafinaţi, cum ar fi zahărul, dulciurile şi pâinea albă.

Consumaţi alimente bogate în fibre

Consumul de fibre poate ajuta la pierderea în greutate. Este însă foarte important tipul de fibre. Fibrele solubile şi vâscoase sunt cele care au cel mai mare efect asupra greutăţii. Ele ajută la reducerea apetitului şi oferă o senzaţie de saţietate mai îndelungată. Legumele şi fuctele reprezintă o sursă excelentă de fibre. De asemenea, leguminoasele şi unele cereale, cum ar fi ovăzul integral. Recomand şi consumul de quinoa, seminţe de chia, năut, linte, dar şi ciocolată neagră în cantităţi mici, adaugă specialistul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite