Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Bamele. Cel mai puternic remediu împotriva oboselii şi a colesterolului rău

0
24 Feb 2019 22:16:20
Autor: Click! pentru femei
Bamele. Cel mai puternic remediu împotriva oboselii şi a colesterolului rău
Bamele. Cel mai puternic remediu împotriva oboselii şi a colesterolului rău

Bamele sau okra, aşa cum mai este cunoscută, este o plantă cu fructe comestibile, o legumă minunată. Este perfectă dacă doreşti să-ţi vindeci corpul prin dietă. Aflăm care sunt proprietăţile medicinale ale bamei.

Ce sunt bamele?

 
Bama (sau Okra, cum este cunoscută în vest) este o plantă cu fructe comestibile din familia Malvaceelor (din care fac parte bumbacul, arborele de cacao şi hibiscusul). Este o plantă anuală, care creşte până la 2m înălţime. Frunzele au 10–20 cm lungime şi sunt late, palmate, având 5–7 lobi. 
 
Florile au un diametru de 4–8 cm, cu 5 petale gălbui, adesea cu o pată roşie la baza fiecărei petale. Fructul este o capsulă verde, cu puf, având lungimea de 8-20 cm şi conţine numeroase seminţe.
 
Bama este cultivată în zonele tropicale şi temperate mai calde, pentru fructele sale fibroase care au forma unor păstăi verzi cu seminţe rotunde, albe. Fructele sunt culese necoapte (lungime sub 10 cm) şi mâncate ca legume. Frunzele pot fi folosite la îngroşarea supelor. 
 

Bamele - beneficii

 

Reglează nivelul colesterolului din sânge 

 
Okra reglează nivelul colesterolului din sânge şi previne acumularea grăsimilor în organism. Această legumă miraculoasă poate scădea valorile mari ale colesterolului total şi ale trigliceridelor, ajutând, pe termen lung, la prevenirea aterosclerozei şi atacului de cord. 
 

Previne hemoragia şi problema oaselor fragile

 
Okra abundă în vitamina K, vitamina care vă poate întări sistemul osos şi ajuta la o mai bună circulaţie a sângelui. Bamele previn fracturile, osteoporoza şi sângerarea masivă în caz de leziuni. 
 
Află doar aici cum se consumă!
 
Tinctura miraculoasă de tescovină, elixirul tinereţii şi antidotul perfect pentru cancer!
 
Dinţi mai albi în doar 30 de zile, doar cu ingrediente naturale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările