Cafeaua făcută la filtru, mai sănătoasă decât cea la ibric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cafeaua este unul din produsele studiate la nivel internaţional, iar în urma acestor studii, experţii au agreat că un consum moderat prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine a întregului organism.

O adevărată sursă de antioxidanţi, care ajută la prevenirea inflamaţiilor din corp, ţinând astfel la respect boli precum artrita, ateroscleroza sau cancerul. De asemenea, antioxidanţii neutralizează acţiunea radicalilor liberi, care pot cauza stresul oxidativ ce duce la boli cronice.

Există o largă gama de moduri prin care poţi să faci o cafea. De la aparate până la arome, cafeaua îţi îmbunătăţeşte memoria şi ţine atacul de cord la distanţă.

Consiliul olandez pentru sănătate a relatat în urma unui studiu că preparată la filtru cafeaua este mult mai sănătoasă decât în varianta preparată la ibric.

Cafeaua la filtru scade colesterolul

Tot în urma acestui studiu s-a constatat că boabele de cafea conţin diterpene, substante organice care duc la creşterea uşoară a colesterolului rău (LDL) din sânge. Atunci când foloseşti filtru de hartie acesta reţine aceste elemente, obţinând astfel o licoare sănătoasă şi gustoasă.

Atât în cafetierele care au un filtru cât şi în aparatele cu capsule aceste substanţe organice nocive, cafestolul şi kahweolul dispar aproape complet, iar efectul asupra colesterolului este nesemnificativ.

Află pe clicksanatate.ro ce cantitate de cafea este dăunătoare în sarcină!

7 simptome ale accidentului vascular cerebral

Aliaţi din farfurie contra durerilor

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite