Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Care sunt obiceiurile care provoacă pierderea masei musculare

2
22 Dec 2021 15:27:18
Autor: Click! pentru femei
Pierderea masei musculare este un proces firesc, care poate fi amânat @shutterstock
Pierderea masei musculare este un proces firesc, care poate fi amânat @shutterstock

Sedentarismul este una dintre cauzele principale care conduc la scăderea masei musculare. Există însă o afecţiune nutriţională care nu doar că „topeşte‟ muşchii, ci duce la dificultăţi de mobilitate şi fracturi cauzate de reducerea stabilităţii corpului.

Când resursele de vitamine şi minerale scad, pot apărea tulburări în activitatea creierului, inimii, intestinelor. Carenţele de nutrimente pot favoriza şi pierderea de masă musculară pe măsură ce organismul îmbătrâneşte. De fapt, deficitele nutriţionale accelerează pierderea muşchilor, un proces firesc desfăşurat pe măsură ce corpul înaintează în vârstă, şi provoacă dificultăţi de mobilitate. Boala numită sarcopenie, cauzată de alimentaţia dezechilibrată, care nu asigură suficiente substanţe nutritive, se manifestă prin probleme de mobilitate, dar şi un risc mărit de a suferi fracturi din cauza reducerii stabilităţii corpului. În cadrul unui nou studiu, cercetătorii au analizat circa 1.000 de participanţi cu vârste peste 65 de ani din Singapore. Astfel, s-a descoperit că sunt mai mulţi factori care contribuie la scăderea masei musculare, inclusiv statutul social, bolile cronice, carenţele nutriţionale. Acest lucru se poate datora reducerii poftei de mâncare care duce şi la scăderea aportului de vitamine şi minerale. De aceea, persoanele în etate au tendinţa să nu-şi acopere necesarul de elemente nutritive zilnice de care au nevoie. De aici şi până la pierderea de masă musculară este doar un pas. Prin ce schimbări îţi poţi salva musculatura?

Citeşte aici continuarea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pisicul Tunetului
23.12.2021, 13:58:54

Veganii pierd rapid masa musculara datorita faptului ca nu consuma proteine de origine animala....ca asa le-au zis Greta si alti ecomarxisti ca vor salva planeta..."inteligenti"

Tomescu Tom
25.12.2021, 15:56:39

Când autoritățile ..îți transmit prin toate mijloacele de comunicare ..să stai cât mai mult în casă ...ca să fii în siguranță .. cum credeți că ar trebui să se comporti ? Munca de acasă .. din apartament .. din dormitor .. este extrem de încurajată , fie că-ți place sau nu .. . Deci ..?? Despre ce oare vorbiți ? Despre frica de a trăi normal a oamenilor ? Despre frica de pericolul de moarte ce ne așteaptă, pe toți, dincolo de ușa casei ? Despre frica de organele statului .. care veghează să nu cumva să încălcăm legile sanitare ? Deja nu mă mai tem de hoți și criminali .. am certificat verde .. și mă doare la bască .. Sunt imun .. nu super imun precum parlamentarii ... dar totuși ..

Modifică Setările