Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Ce sport alegi dacă ai probleme de sănătate

0
3 Jun 2013 10:51:31
Autor: Claudia Georgevici
Alergarea reglează activitatea cardiacă
Alergarea reglează activitatea cardiacă

Cele mai multe boli nu contraindică practicarea unei activităţi fizice. Dimpotrivă, un sport adaptat în funcţie de problemele de sănătate, atunci când este însoţit de tratamentul de fond, aduce numeroase beneficii, atât pe plan fizic, cât şi psihic.

 Alergarea normalizează tensiunea
 
 
 
Persoanelor cu hipertensiune uşoară şi moderată, sportul le este indicat, acesta făcând parte chiar din planul de tratament. Totuşi, înainte de a practica un sport, cere mai întâi sfatul medicului, mai ales dacă iei medicamente de tensiune. „Recomandările privind practicarea activităţii fizice, educaţiei fizice şi sportului le face medicul cardiolog, după un consult medical amănunţit clinic, paraclic şi prin testul de efort”, recomandă Denis Păduraru, medic primar medicină sportivă.
 
Alergarea este recomandată hipertensivilor deoarece ajută la reglarea activităţii cardiace şi a tensiunii arteriale, prin redistribuirea volumului mare al sângelui către muşchii aflaţi în efort. Persoanele cu hipertensiune pot face zilnic 60 de minute de mişcare lejeră (mers pe jos), 45 de minute de activitate moderată (înot) sau 30 de minute de activitate intensă (jogging).  
 
Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările